Smotanový zemiakový šalát s medvedím cesnakom

Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
Smotanový zemiakový šalát s medvedím cesnakom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg , varného typu A
250 g
2 ks, malá
50 ml
20 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a uvaríme do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Umytý a očistený medvedí cesnak nakrájame na tenké rezančeky a pridáme k zemiakom. Nemiešame.

  3. 3

    Vývar a vínny ocot uvedieme do varu, pridáme soľ, korenie a nadrobno nakrájanú šalotku. Odstavíme a ešte horúce prelejeme cez zemiaky a medvedí cesnak.

  4. 4

    Necháme mierne vychladnúť, pridáme kyslú smotanu a zľahka premiešame, aby sa nám zemiaky nerozpadli.

Diskusia k receptu

zirafninka1
toto vyzera presne tak ako nieco na co mam prave chut :) len som nevedela na co :) sice kysla smotanka, ale hadam skusim s rastlinnym jogurtom. mnam. chcem :)
rybarkuchar
Ďalšie využitie medvedieho cesnaku, super. Dnes som robil klasický uhorkový šalát, doplnený medvedím cesnakom - zajtra uverejním.
aroooo
tak toto si ukladám, určite je mňamkový, ale pre mňa radšej trochu smotany skombinovať s jogurtom,KK
elixir
Čoskoro vyskúšam, vyzerá to vynikajúco.