Smotanový zemiakový šalát s medvedím cesnakom
Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a uvaríme do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
- 2
Umytý a očistený medvedí cesnak nakrájame na tenké rezančeky a pridáme k zemiakom. Nemiešame.
- 3
Vývar a vínny ocot uvedieme do varu, pridáme soľ, korenie a nadrobno nakrájanú šalotku. Odstavíme a ešte horúce prelejeme cez zemiaky a medvedí cesnak.
- 4
Necháme mierne vychladnúť, pridáme kyslú smotanu a zľahka premiešame, aby sa nám zemiaky nerozpadli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu