Grilovaný mäsový špíz

jarbra - bez fotkyjarbra, 15. júla 2012

Mäsko je najlepšie ,ak je naložené v marináde.NIKDY,nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,pretože pri vsokých teplotách uvoľnuje škodlivé látky pre náše teličko .

Suroviny

1 kg
5 - 6 ks stredná
15 ks
5 - 6 lyžičky
1 lyžica
2 lyžice (whisky)




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso ,(robim aj z kuracích pŕs,ale už alkohol ,nedávam),nakrájame na kocky 3 x 3.Śalotku vopred namočimé do studenej vody,aby sa nespálila pri grilovaní.Striedavo napichujeme na napichovacie ihly alebo drevené špajdle.

  2. 2

    Posolíme ,okoreníme (podľa chuti).Olej zmiešame s koňakom,(whisky) a bazalkou.Pripravené špízy namočíme do marinády na 30 až 40 minút.

  3. 3

    Grilujeme zo všetkých strán 8 minút.K tomu môžme,ako prilohu podávať grilovanú nakrájanú na kolieska cuketu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia