Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou

Peter Rupčík
šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave, 17. augusta 2012 9:53
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Dubákové rizoto s chrumkavou kačkouFoto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

320 g
280 g, čerstvé
12 g
20 ml
120 g
250 ml
320 g
 čerstvá
 čerstvý
200 ml
180 g
80 g
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, aby mala zmes krémovú konzistenciu. Postupne pridávame nakrájané dubáky a zalievame vývarom, pridáme cesnak, soľ, tymian a na konci primiešame nastrúhaný parmezán a čerstvo nasekanú pažítku.

  2. 2

    Kačacie prsia jemne narežeme na vrchu kože, osolíme a okoreníme. Dáme piecť na rozohriatu panvičku kožou nadol, opečieme z obidvoch strán a dáme na asi 6 minút do rúry predhriatej na 180 °C.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist