Lososové caramelle na paradajkách
Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 13. júla 2012
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 13. júla 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30 minút odležať. Hotové cesto rozvaľkáme valčekom na jemný plát.
- 2
Lososa nakrájame na kúsky a zľahka orestujeme na olivovom oleji so šalotkou. Ochutíme cukrom, soľou a korením a necháme vychladnúť.
- 3
Cesto nakrájame na obdĺžniky a naplníme. Jemne zvinieme a stlačíme. Varíme v osolenej vode, kým caramelle nevyplávajú na povrch. Paradajky rozmixujeme a zarestujeme na oleji. Osolíme, okoreníma a osladíme. Zredukujeme tak, aby zostalo len husté pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu