Lososové caramelle na paradajkách

Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 13. júla 2012
Lososové caramelle na paradajkách
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
5 ks
1 KL
200 g
50 g
50 ml
500 g
1 PL
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30 minút odležať. Hotové cesto rozvaľkáme valčekom na jemný plát.

  2. 2

    Lososa nakrájame na kúsky a zľahka orestujeme na olivovom oleji so šalotkou. Ochutíme cukrom, soľou a korením a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto nakrájame na obdĺžniky a naplníme. Jemne zvinieme a stlačíme. Varíme v osolenej vode, kým caramelle nevyplávajú na povrch. Paradajky rozmixujeme a zarestujeme na oleji. Osolíme, okoreníma a osladíme. Zredukujeme tak, aby zostalo len husté pyré.

Diskusia k receptu

martamm
Pekný nápad, losos je úžasná rybka, často varím, tak vyskúšam Tvoj tecept, ale naplním kupované cestoviny. Už sa teším, ako si pochutnáme...