Jelení chrbát s dubákovo– divinovými guľôčkami
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 7. februára 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| 1000 g |
|
| 1000 g, v šupke uvarených |
|
| 20 g |
|
| 100 g |
|
| 5 g |
|
| 200 ml |
|
| 100 g |
|
| 20 g |
|
| 6 vetvičiek, čerstvý |
|
| 500 ml |
|
| 300 ml |
|
| Divinové gule: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| 20 g |
|
| 300 ml |
|
| Omáčka: | |
| 500 ml (silného odpareného hovädzieho vývaru) |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, očistíme a namarinujeme soľou, korením, borievkou, tymianom a olejom. Po 24 hodinách mäso prudko opečieme na oleji z každej strany. Potom ho vložíme do pekáča, podlejeme zeleninovým vývarom a vínom. Pečieme pri 200 oC 15–20 minút podľa toho, ako ho chceme mať prepečené.
- 2
Šalotku orestujeme na oleji, pridáme diviačie odrezky, dubáky, cesnak, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Potom zmes precedíme, zomelieme a vytvarujeme mäsové guľky, ktoré prudko vyprážame v rozpálenom oleji do chrumkava. Uvarený zemiak v šupke zvrchu nakrojíme, pridáme maslo, osolíme a zapekáme pod grilom 10 minút pri 250 oC.
- 3
Jeleninu nakrájame a vkladáme do omáčky z výpeku, demiglace omáčky a brusníc, priložíme pečené zemiaky poliate kyslou smotanou a ozdobíme divinovými guľôčkami a tymianom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu