Jelení chrbát s dubákovo– divinovými guľôčkami

Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 7. februára 2012
Jelení chrbát s dubákovo– divinovými guľôčkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1000 g
1000 g, v šupke uvarených
20 g
100 g
5 g
200 ml
100 g
20 g
6 vetvičiek, čerstvý
500 ml
300 ml
Divinové gule:
300 g
100 g
100 g
 podľa chuti
20 g
300 ml
Omáčka:
500 ml (silného odpareného hovädzieho vývaru)
100 g




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, očistíme a namarinujeme soľou, korením, borievkou, tymianom a olejom. Po 24 hodinách mäso prudko opečieme na oleji z každej strany. Potom ho vložíme do pekáča, podlejeme zeleninovým vývarom a vínom. Pečieme pri 200 oC 15–20 minút podľa toho, ako ho chceme mať prepečené.

  2. 2

    Šalotku orestujeme na oleji, pridáme diviačie odrezky, dubáky, cesnak, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Potom zmes precedíme, zomelieme a vytvarujeme mäsové guľky, ktoré prudko vyprážame v rozpálenom oleji do chrumkava. Uvarený zemiak v šupke zvrchu nakrojíme, pridáme maslo, osolíme a zapekáme pod grilom 10 minút pri 250 oC.

  3. 3

    Jeleninu nakrájame a vkladáme do omáčky z výpeku, demiglace omáčky a brusníc, priložíme pečené zemiaky poliate kyslou smotanou a ozdobíme divinovými guľôčkami a tymianom.

Diskusia k receptu

marpo
Ďakujem pán šéf kuchár, dnešný obed podľa vášho receptu bol fakt skvelý . Odporúčam všetkým.
dominiika
Recept som trochu upravila. Pri pečení mäsa som dala vývar hovädzí a domáce ríbezľové víno.. Miesto demi-glaze som zahustila výpek z pečeného mäsa a ten doplnila brusnicovým džemom, pretože víno bolo silné a omáčka "kyslá" takto to chytilo sladkosť, ktorá sa k divine hodí...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia