Kuracie prsia s pórom a rukolou

vikusik149 - bez fotkyvikusik149, 26. apríla 2012
2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

225 g
2 ČL
4 PL
3 šálky , očistené, odstránené nožičky a nakrájané na jemné plátky
1 šálka , najemno nakrájaný
2 ks roztlačené stručiky
1 a pol šálky , najemno nakrájané
1 a pol PL, s nízkym obsahom sodíku
z 1 citróna
6 šálok
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Potom ho dobre naklepte.

  2. 2

    Na veľkej panvici rozohrejte olej na strednú teplotu. medzi tým nasypte na tanier 2 lyžice marantového prášku a mäso v ňom obaľte z obidvoch strán. Potom ho dajte na panvicu a osmažte z obidvoch strán, zhruba 2 minúty z každej strany. Hotové mäso preložte na tanier a zakryte pokrievkou.

  3. 3

    pridajte na panvicu 1/4 šálky vody a vareškou odstráňte všetky hnedé kúsky. Vložte najemno nakrájané plátky šampiňónov, pór, šalotku a cesnak. Nechajte asi 5 minút zpeniť, pokiaľ to bude potrebné, pridajte trochu vody.

  4. 4

    Zmiešajte ostatok marantového prášku so sójovou omáčkou, citrónovou šťavou a citrónovou kôrou. Túto zmes nalejte na panvicu a priveďte do varu. Potom vráťte na panvicu kuracie mäso, znížte teplotu a povarte ďalšie 2 minúty, mäso by vnútri nemalo ostať ružové. nakoniec pridajte rukolu, zmes zakryte pokrievkou, minútu poduste a môžete podávať.

Diskusia k receptu

vikusik149
Predáva sa v obchodoch zdravej výživy, alebo nahradiť ho môžete aj hraškou (hrachová bezlepková zmes, používa sa namiesto múky), alebo kuzu (to je prášok z japonského koreňa kuzu, ktorý ma tiež liečivé účinky) obidva dostanete v bioobchodoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia