porcie
príprava
Suroviny
| 225 g |
|
| 2 ČL |
|
| 4 PL |
|
| 3 šálky , očistené, odstránené nožičky a nakrájané na jemné plátky |
|
| 1 šálka , najemno nakrájaný |
|
| 2 ks roztlačené stručiky |
|
| 1 a pol šálky , najemno nakrájané |
|
| 1 a pol PL, s nízkym obsahom sodíku |
|
| z 1 citróna |
|
| 6 šálok |
|
| z 1 citróna |
|
Postup
-
1
Kuracie mäso opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Potom ho dobre naklepte.
- 2
Na veľkej panvici rozohrejte olej na strednú teplotu. medzi tým nasypte na tanier 2 lyžice marantového prášku a mäso v ňom obaľte z obidvoch strán. Potom ho dajte na panvicu a osmažte z obidvoch strán, zhruba 2 minúty z každej strany. Hotové mäso preložte na tanier a zakryte pokrievkou.
- 3
pridajte na panvicu 1/4 šálky vody a vareškou odstráňte všetky hnedé kúsky. Vložte najemno nakrájané plátky šampiňónov, pór, šalotku a cesnak. Nechajte asi 5 minút zpeniť, pokiaľ to bude potrebné, pridajte trochu vody.
- 4
Zmiešajte ostatok marantového prášku so sójovou omáčkou, citrónovou šťavou a citrónovou kôrou. Túto zmes nalejte na panvicu a priveďte do varu. Potom vráťte na panvicu kuracie mäso, znížte teplotu a povarte ďalšie 2 minúty, mäso by vnútri nemalo ostať ružové. nakoniec pridajte rukolu, zmes zakryte pokrievkou, minútu poduste a môžete podávať.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu