Šalát zo sladkých zemiakov

lusinkab - fotkalusinkab, 19. mája 2012
Šalát zo sladkých zemiakov
Foto: lusinkab

Tento recept som skúšala prvý krát a musím povedať, že som sa ho nevedela dojesť. Môže sa jesť len tak ako ľahšia večera alebo Zobraziť celý popisTento recept som skúšala prvý krát a musím povedať, že som sa ho nevedela dojesť. Môže sa jesť len tak ako ľahšia večera alebo ako príloha ku grilovanému mäsu.

2
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
4 ks
3 strúčiky
1 KL
2 KL
dresing na šalát:
1 PL
3 PL
3 PL
1 ks
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Sladké zemiaky a cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do zapekacej misky, pridáme šalotky ktoré ošúpeme a prekrojíme na 4 časti. Pridáme 3 strúčiky cesnaku v celku. Pridáme soľ a zmes sušených byliniek. Podlejeme vodou cca 150 ml. Zakryjeme alobalom a grilujeme v rúre cca 50 minút alebo kým cvikla a zemiaky nie sú pekne mäkké.

    Šalát zo sladkých zemiakov - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme všetko pekne do zlata u grilované necháme vychladnúť a pripravíme si dresing. Zoberieme si šalátovú misku v ktorej to chceme servírovať a dáme postupne olivový olej, ocot, med, nasekané chilli, mätu a petržlenovú vňať. Všetko spolu pekne vymiešame a pridáme naše upečené zemiačky, cviklu a šalotky. Pekne premiešame a môžme servírovať.

    Šalát zo sladkých zemiakov - obrázok 2

Diskusia k receptu

radulienka
Hm, zvláštne, ale treba vyskúšať, ukladám a urobím, cvikličku môžem v akejkoľvek úprave, dokonca ako chipsy, díky...
kuchticka
Myslela som, ze ked napism poznamku k receptu zobrazi sa to pod receptom. Nechcem recept krityzovat, chutove je iste vynikajuci, ale si myslim, ze tepelna uprava tejto vzacnej zeleniny je zbytocne dlha a straca hodnotu. Stacilo by grilovat-piect asi 20 minut.
stacy77777
toto ma vážne zaujalo,už som rozmýšľala, čo vlastne budem robiť so sladkých zemiakov,ktoré mám na záhrade
lusinkab
@lucylee ja som pouzila zmes talianskych biliniek,obal uz nemam kedze si ich stale presipujem do sklenenych flasticiek ale ked ma pamet neklame je tam bazalka,oregano,chili,tymian,cesnak a rozmarin (su to susene bylinky)
perinbabba
Super,skusim aj ja:-)
Ja som ich dnes len uvarila a popucila s maslom.Dala som j tomu tekvicuu grilovanu ale viem si k tomu predstavit aj masko
lusinkab
@perinbabba budem rada ak vyskusas. Ja zvyknem robit tiez kasu alebo su vynikajuce aj hranolky zo sladkych zemiakov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia