Foto: lusinkab
Tento recept som skúšala prvý krát a musím povedať, že som sa ho nevedela dojesť. Môže sa jesť len tak ako ľahšia večera alebo Zobraziť celý popisTento recept som skúšala prvý krát a musím povedať, že som sa ho nevedela dojesť. Môže sa jesť len tak ako ľahšia večera alebo ako príloha ku grilovanému mäsu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sladké zemiaky a cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do zapekacej misky, pridáme šalotky ktoré ošúpeme a prekrojíme na 4 časti. Pridáme 3 strúčiky cesnaku v celku. Pridáme soľ a zmes sušených byliniek. Podlejeme vodou cca 150 ml. Zakryjeme alobalom a grilujeme v rúre cca 50 minút alebo kým cvikla a zemiaky nie sú pekne mäkké.
-
2
Keď máme všetko pekne do zlata u grilované necháme vychladnúť a pripravíme si dresing. Zoberieme si šalátovú misku v ktorej to chceme servírovať a dáme postupne olivový olej, ocot, med, nasekané chilli, mätu a petržlenovú vňať. Všetko spolu pekne vymiešame a pridáme naše upečené zemiačky, cviklu a šalotky. Pekne premiešame a môžme servírovať.
Ja som ich dnes len uvarila a popucila s maslom.Dala som j tomu tekvicuu grilovanu ale viem si k tomu predstavit aj masko