Roláda z lososa, zubáča a špenátu
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 16. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g, filety |
|
100 g, filety |
|
20 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
200 ml |
|
50 ml |
|
20 g |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak, ktorý osolíme, jemne okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Z filety zubáča pripravíme penu vymiešaním ponorným mixérom s pridaním vajíčka, polovice smotany, koňaku a soli podľa chuti.
- 2
Listový špenát sparíme, rozložíme na fóliu a natrieme penou, na ktorú položíme steak z lososa. Pomocou fólie potom spravíme špenátový balíček, ktorý pečieme na vymastenej forme vo vyhriatej rúre 8–10 minút pri teplote 180 oC.
- 3
Medzitým, ako pečieme steak v rúre, pripravíme zo zvyšku masla, šalotky a múky svetlú zápražku, ktorú zalejeme vínom a smotanou. Po miernom varení omáčku napeníme ponorným mixérom. Dochutíme ju soľou, korením a kvapkou citróna, potom vložíme kaviár. Takto pripravenú napenenú omáčku prelejeme cez nakrájaný lososový steak a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu