Roláda z lososa, zubáča a špenátu

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 16. mája 2012
Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g, filety
100 g, filety
20 g
1 ks
300 g
1 ks
200 g
200 ml
50 ml
20 g
1 ks
50 ml
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak, ktorý osolíme, jemne okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Z filety zubáča pripravíme penu vymiešaním ponorným mixérom s pridaním vajíčka, polovice smotany, koňaku a soli podľa chuti.

  2. 2

    Listový špenát sparíme, rozložíme na fóliu a natrieme penou, na ktorú položíme steak z lososa. Pomocou fólie potom spravíme špenátový balíček, ktorý pečieme na vymastenej forme vo vyhriatej rúre 8–10 minút pri teplote 180 oC.

  3. 3

    Medzitým, ako pečieme steak v rúre, pripravíme zo zvyšku masla, šalotky a múky svetlú zápražku, ktorú zalejeme vínom a smotanou. Po miernom varení omáčku napeníme ponorným mixérom. Dochutíme ju soľou, korením a kvapkou citróna, potom vložíme kaviár. Takto pripravenú napenenú omáčku prelejeme cez nakrájaný lososový steak a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia