Divinová terina s marinovanými feferónkami

Mário Baumgartner a Igor Janiga
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 16. marca 2017
Divinová terina s marinovanými feferónkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
50 g
20 g
20 g
200 ml
5 g
150 g
50 g
 na ozdobenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu opražíme, pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, tymian, bobkový list a zalejeme červeným vínom. Dusíme 60 minút do zmäknutia.

  2. 2

    Udusené mäso pomelieme na mlynčeku na mäso dvakrát. Do zmesi pomocou ponorného mixéra primiešame rozpustené maslo, rozpustenú bravčovú masť a zamiešame brusnicový džem a podrvené pistácie.

  3. 3

    Pripravenú zmes vložíme do formy na srnčí chrbát a necháme vychladnúť v chladničke. Feferónky namarinujeme v rume, pridáme med a necháme odležať. Stuhnutú terinu nakrájame na plátky, pridáme marinované feferónky a dozdobíme čerstvými malinami.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Divinová terina je utajená, moc z ní na fotu nevidět. Zátiší k divine by si zasloužilo kousek lesa. Recept se mi líbí, určitě bych ochutnala, bez jahod.

Pridaj komentár k receptu: