Divinová terina s marinovanými feferónkami

Mário Baumgartner a Igor Janiga
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 16. marca 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Divinová terina s marinovanými feferónkami Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu opražíme, pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, tymian, bobkový list a zalejeme červeným vínom. Dusíme 60 minút do zmäknutia.

  2. 2

    Udusené mäso pomelieme na mlynčeku na mäso dvakrát. Do zmesi pomocou ponorného mixéra primiešame rozpustené maslo, rozpustenú bravčovú masť a zamiešame brusnicový džem a podrvené pistácie.

  3. 3

    Pripravenú zmes vložíme do formy na srnčí chrbát a necháme vychladnúť v chladničke. Feferónky namarinujeme v rume, pridáme med a necháme odležať. Stuhnutú terinu nakrájame na plátky, pridáme marinované feferónky a dozdobíme čerstvými malinami.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist