Divinová terina s marinovanými feferónkami
Mário Baumgartner a Igor Janiga
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 16. marca 2017
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 16. marca 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
200 ml |
|
5 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
150 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
na ozdobenie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu opražíme, pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, tymian, bobkový list a zalejeme červeným vínom. Dusíme 60 minút do zmäknutia.
- 2
Udusené mäso pomelieme na mlynčeku na mäso dvakrát. Do zmesi pomocou ponorného mixéra primiešame rozpustené maslo, rozpustenú bravčovú masť a zamiešame brusnicový džem a podrvené pistácie.
- 3
Pripravenú zmes vložíme do formy na srnčí chrbát a necháme vychladnúť v chladničke. Feferónky namarinujeme v rume, pridáme med a necháme odležať. Stuhnutú terinu nakrájame na plátky, pridáme marinované feferónky a dozdobíme čerstvými malinami.
- 2
Diskusia k receptu
2 komentáre k receptuPridaj komentár k receptu: