Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom fotorecept
Michal Vajda
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 10. marca 2017
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 10. marca 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.
- 2
Krevety vložíme na rozpálenú panvicu s 50 ml olivového oleja. Pridáme nakrájanú šalotku, zázvor a pražíme dve minúty. Pridáme biele víno, koriander, čili, soľ a maslo a všetko spolu prehrejeme ďalšie dve minúty.
- 3
Karí vinaigrette: Do misky dáme karí, med, citrónovú šťavu, zvyšok olivového oleja, rastlinný olej a soľ. Všetko spolu zmiešame.
- 4
Mix šalátov zmiešame s vinaigrettom, dáme na tanier spolu s karamelizovaným ananásom, krevetami a ozdobíme farebným sezamom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu