Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom fotorecept

Michal Vajda
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 10. marca 2017
Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

600 g
100 ml
50 ml
2 g
300 g
30 g
100 ml
400 g
2 g
30 g
5 g
100 ml
20 g
50 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.

  2. 2

    Krevety vložíme na rozpálenú panvicu s 50 ml olivového oleja. Pridáme nakrájanú šalotku, zázvor a pražíme dve minúty. Pridáme biele víno, koriander, čili, soľ a maslo a všetko spolu prehrejeme ďalšie dve minúty.

  3. 3

    Karí vinaigrette: Do misky dáme karí, med, citrónovú šťavu, zvyšok olivového oleja, rastlinný olej a soľ. Všetko spolu zmiešame.

  4. 4

    Mix šalátov zmiešame s vinaigrettom, dáme na tanier spolu s karamelizovaným ananásom, krevetami a ozdobíme farebným sezamom.

Diskusia k receptu