Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom fotorecept
			   Michal Vajda
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 10. marca 2017
		   
		   šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 10. marca 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.

- 2
 Krevety vložíme na rozpálenú panvicu s 50 ml olivového oleja. Pridáme nakrájanú šalotku, zázvor a pražíme dve minúty. Pridáme biele víno, koriander, čili, soľ a maslo a všetko spolu prehrejeme ďalšie dve minúty.
- 3
 Karí vinaigrette: Do misky dáme karí, med, citrónovú šťavu, zvyšok olivového oleja, rastlinný olej a soľ. Všetko spolu zmiešame.
- 4
 Mix šalátov zmiešame s vinaigrettom, dáme na tanier spolu s karamelizovaným ananásom, krevetami a ozdobíme farebným sezamom.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu