Kukuričné placky so salsou a s vajíčkom
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince**** v Patinciach, 22. februára 2017
šéfkuchár Wellness hotela Patince**** v Patinciach, 22. februára 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
3 ks (do placiek) |
|
340 g |
|
1 hrsť |
|
1 strúčik |
|
300 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
4 ks |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
80 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Salsa: | |
300 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na prípravu salsy nakrájame všetky suroviny. Osolíme, premiešame a dáme do chladničky. Do ďalšej misy vložíme syr, vajcia a spolu vyšľaháme. Pridáme kukuricu, koriander, cesnak, múku, soľ, korenie a sódu.
-
2
Všetko premiešame, tvarujeme placky a pečieme na rozpálenom oleji. Vo väčšom hrnci privedieme do varu vodu, stlmíme, pridáme ocot a do polievkovej naberačky rozklepeme vajcia. Opatrne vložíme do vody a varíme 4 – 5 minút.
-
3
Na hotové placky ukladáme plátky avokáda a pošírované vajce. Osolíme, okoreníme a ozdobíme rukolou. Podávame so salsou a s limetkou.
Diskusia k receptu