Dusené mäso so zeleninou
Dusené mäso so zeleninou

Bravčové kotlety so zeleninou

podravka - fotkapodravka, 5. apríla 2017. Komerčný recept.
Bravčové kotlety so zeleninou
Foto: podravka

Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta k vyváženej strave.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

8 ks
1/2 lyžičky
1 lyžica
60 ml
2 ks
300 g
4 stopky
1 lyžica
2 lyžice
1 kocka
40 g
2 vetvičky
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kotlety okoreníme, posypeme lyžicou Podravky ochucovadla a necháme odležať.

  2. 2

    Šalotku osmažíme na oleji, pridáme mrkvu nakrájanú na prúžky a nastrúhaný zeler.

  3. 3

    Pridáme cukor, keď začne karamelizovať, prilejeme balsamico, trochu vody a bujón Podravka. Krátko dusíme, aby zelenina ostala chrumkavá.

  4. 4

    Pripravené bravčové kotlety osmažíme na horúcom olivovom oleji pri vysokej teplote. Po otočení kotlety pridáme maslo, rozmarín, na záver cesnak a podľa chuti soľ a čierne korenie. Hotové bravčové kotlety podávame s pripravenou zeleninou.

Diskusia k receptu