Bravčové kotlety so zeleninou
Foto: podravka
Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta k vyváženej strave.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
8 ks |
|
1/2 lyžičky |
|
1 lyžica |
|
60 ml |
|
2 ks |
|
300 g |
|
4 stopky |
|
1 lyžica |
|
2 lyžice |
|
1 kocka |
|
40 g |
|
2 vetvičky |
|
3 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Kotlety okoreníme, posypeme lyžicou vegety a necháme odležať.
- 2
Šalotku osmažíme na oleji, pridáme mrkvu nakrájanú na prúžky a nastrúhaný zeler.
- 3
Pridáme cukor, keď začne karamelizovať, prilejeme balsamico, trochu vody a bujón. Krátko dusíme, aby zelenina ostala chrumkavá.
- 4
Pripravené bravčové kotlety osmažíme na horúcom olivovom oleji pri vysokej teplote. Po otočení kotlety pridáme maslo, rozmarín, na záver cesnak a podľa chuti soľ a čierne korenie. Hotové bravčové kotlety podávame s pripravenou zeleninou.
Tiež zeleninou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu