Sójový šalát s tuniakom

podravka - fotkapodravka, 3. marca 2017
Sójový šalát s tuniakom
Foto: podravka

Komerčný recept
Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho sójového šalátu.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

100 g
1 ks
1 ks
250 g
100 g
160 g
100 g
4 lyžice
1 balenie
z 1 citróna

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sóju cez noc namočíme do väčšieho množstva vody a následne ju uvaríme do mäkka. Solíme podľa chuti tesne pred zmäknutím. Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cherry paradajky pokrájame na mesiačiky a rukolu necháme celú.

  2. 2

    Túto zmes zeleniny preložíme do veľkej misy, ochutíme soľou, Podravkou na šalát a pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Šalotku nakrájanú na kolieska, uvarenú sóju, tuniak v olivovom oleji spolu s nálevom a nakrájané olivy vidličkou opatrne primiešame k šalátu v miske.

  4. 4

    Hotový šalát pomocou dvoch lyžíc alebo naberačky rozdelíme do tanierov a podávame.

Diskusia k receptu