Papriková polievka
Papriková polievka

Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 10. júna 2017

Recept od Martina Korbeliča

12
porcií

Suroviny

2 kg
100 ml
2 PL
8 ks
2 strúčiky
1 l
100 ml
500 ml
300 g
1 ks
2 ks
500 g (hrebenatky)
300 g




Postup

  1. 1

    Kapiu očistíme, zbavíme jadierok a pokrájame.

    Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej s 2 lyžicami masla a speníme najemno pokrájanú šalotku a posekaný cesnak. Pridáme pokrájanú červenú cibuľu, kapiu a orestujeme. Opečenú zeleninu zalejeme horúcim vývarom, pridáme likér, nasekanú čili papričku, soľ, mleté čierne korenie a varíme, kým kapia nebude polomäkká. Podľa potreby dolievame vývar alebo horúcu vodu. Potom pridáme smotanu na šľahanie a kyslú smotanu a dovaríme domäkka.

    Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec polievku rozmixujeme, dochutíme soľou a korením.

    Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak máme mušle sv. Jakuba mrazené, necháme ich rozmraziť. Potom ich krátko opečieme na olivovom oleji s kúskom masla.

    Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Para orechy opečieme dozlatista na suchej panvici a olúpeme ich.

    Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté olúpané para orechy najemno nasekáme.

    Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Paprikový krém prehrejeme a podávame s mušľami sv. Jakuba, posypeme para orechmi, posekanými bylinkami a môžeme pokvapkať balzamikovým octom.

    Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

maska10
Da sa to konzumovat aj s niecim inym ako s muslami? Tie ja nemusim.Dakujem
arnilka
a kde je mäsko tých mušlí? čo s nimi opečú sa, zalejú krémom a podávajú sa potom v lastúre? chýba fotka z tohoto postupu. asi ked je reč o zmrazených mušliach, malo byto tam aj byť!
dakujem za odpoved.
redakcia
@Maska10 (10.6.2017 09:26)

Táto krémová polievka chutí fantasticky aj samotná. Mušle sv. Jakuba (hrebenatky) majú neutrálnu chuť, ale ak nemáte radi ich konzistenciu, pokojne ich vynechajte alebo nahraďte kúskom opečenej bielej ryby (napr. tresky).
1x majlus
redakcia
@Arnilka (10.6.2017 09:55)

Do bodu 4 sme pridali fotografiu, na ktorej sa hrebenatky (mušle sv. Jakuba) opekajú. K dispozícii sme ich mali zmrazené a bez lastúr, takže pred krátkou tepelnou úpravou sme ich len nechali rozmraziť (ako píšeme v bode 4). Nič iné sme s mušľami "nepodnikali". Lastúra, ktorá je na fotografii je len dekoráciou na naaranžovanie polievky.
majlus
Polievka bola fantastická- už som si ju doma robila .