Kačacie stehno
Kačacie stehno

Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve

Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 23. marca 2017
Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
150 minút
na 150 °C

Suroviny

1,7 kg (4 kusy)
200 g
2 ks
5 g
5 g
2 g
10 g
20 g
500 g
100 g
300 ml
500 g
60 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky, šalotku, cesnak a očistený nakrájaný pomaranč.

  2. 2

    Kačacie stehná uložíme do hlbšieho plechu a zalejeme masťou. Vložíme do rúry rozohriatej na 150 °C a konfitujeme (pečieme) 2,5 hodiny.

  3. 3

    Očistenú mrkvu nakrájame na hranolčeky a oblanšírujeme v osolenej vode. Na panvicu dáme worcesterskú omáčku, mrkvu a nakoniec maslo. Zľahka premiešavame a glazujeme. V hrnci prevaríme smotanu, pridáme nastrúhaný parmezán, povaríme, zredukujeme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

lubo54
Áno, vyzera to fakt dobre, ale tie "majstrovské" popisy prípravy receptu nestoja ani za fajku močky :-) Ak niekto vidí na priloženej fotke..."
Očistenú mrkvu nakrájame na hranolčeky a oblanšírujeme..." tak som asi pozeral iný recept :-)
redakcia
Máte pravdu, šéfkuchár blanšíroval malé mrkvičky vcelku. Ak také pri príprave receptu k dispozícii nie sú, väčšie mrkvy sa najprv nakrájajú na hranolčeky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia