Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 23. marca 2017
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 23. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
150 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky, šalotku, cesnak a očistený nakrájaný pomaranč.
- 2
Kačacie stehná uložíme do hlbšieho plechu a zalejeme masťou. Vložíme do rúry rozohriatej na 150 °C a konfitujeme (pečieme) 2,5 hodiny.
- 3
Očistenú mrkvu nakrájame na hranolčeky a oblanšírujeme v osolenej vode. Na panvicu dáme worcesterskú omáčku, mrkvu a nakoniec maslo. Zľahka premiešavame a glazujeme. V hrnci prevaríme smotanu, pridáme nastrúhaný parmezán, povaríme, zredukujeme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Tiež kačacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Očistenú mrkvu nakrájame na hranolčeky a oblanšírujeme..." tak som asi pozeral iný recept :-)