Prepeličie prsičká na cuketovom ragú
Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 23. marca 2017
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 23. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
7 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tekvicové pyré: Očistenú tekvicu opražíme so šalotkou. Pridáme cukor, biele korenie a biele víno. Potom pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška, podlejeme vodou a varíme do mäkka. Scedíme a rozmixujeme, rozkutrujeme. Pridáme maslo, podľa potreby dochutíme.
- 2
Prepeličie prsičká: Prepeličie prsia očistíme, do olivového oleja pridáme kvapku tekutého dymu a potrieme prepeličie prsia. Opekáme z oboch strán, potom vložíme do rúry rozohriatej na 180°C na 7 minút.
- 3
Cuketové ragú: Cuketu a fenikel nakrájame. Na panvicu s olejom dáme najemno nakrájanú šalotku. Opražíme, pridáme zeleninu, osolíme, okoreníme, pridáme maslo a nakoniec nakrájané cherry paradajky.
Tiež prsičká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu