Špargľové košíčky s mozzarellou fotorecept
Marcel Sekereš
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 28. apríla 2017
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 28. apríla 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 145/175 °C
na 145/175 °C
Postup
-
1
Z masla, múky, troch žĺtkov a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme ho natenko.
-
2
Z cesta povykrajujeme kolieska a vystelieme nimi formičky na košíčky. Cesto popicháme vidličkou, aby sa nedvíhalo a košíčky pečieme približne 15 minút pri teplote 145 °C.
-
3
Očistenú šalotku nakrájame nadrobno a opražíme na masle, zalejeme kyslou smotanou a odstavíme. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orechom. Pridáme dva žĺtky, očistenú a v osolenej vode blanšírovanú špargľu, ktorú sme nakrájali nadrobno.
-
4
Pripravenú masu rozdelíme do predpečených košíčkov, prekryjeme mozzarellou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C približne na 25 minút.
podobné kreácie radšej zďaleka obchádzam.