Losos v bielom víne s restovaným špenátom
Michal Vajda
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 8. marca 2017
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 8. marca 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu, biele víno, bobkový list, soľ, kôpor, cesnak a zohrejeme asi na 80 °C. Vložíme lososa a necháme ho vo vývare osem minút.
- 2
Na panvici s olejom speníme šalotku a cesnak, pridáme baby špenát, 2 lyžice bieleho vína biele korenie a sparíme asi pol minúty. Pred podávaním lososa potrieme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Toľko, aby bol potom losos celý ponorený vo vývare.