Losos v bielom víne s restovaným špenátom

Michal Vajda
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 8. marca 2017
Losos v bielom víne s restovaným špenátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

640 g
50 g
100 ml
30 g
1 ks
400 g
10 g
20 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vodu, biele víno, bobkový list, soľ, kôpor, cesnak a zohrejeme asi na 80 °C. Vložíme lososa a necháme ho vo vývare osem minút.

  2. 2

    Na panvici s olejom speníme šalotku a cesnak, pridáme baby špenát, 2 lyžice bieleho vína biele korenie a sparíme asi pol minúty. Pred podávaním lososa potrieme maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia