Rozmarín

Rozmarín ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Baraní guláš

    Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

  • Recept bez obrázku

    Dunajská polievka

    Pokrájanú zeleninu dusíme na masle s cibuľou asi 10 minút, potom ju zaprášime múkou, pridáme hrach, rozmarín a vodu.

  • Recept bez obrázku

    Hydinová roláda

    Mäso umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Potom ho rozložíme na pracovnej doske, osolíme, okoreníme čiernym a karí korením.

  • Recept bez obrázku

    Grilované kuracie krídla s rozmarínom

    Do hlbšej misy si nasypeme celé grilovacie korenie. Pridáme toľko oleja, aby vznikla redšia kaša.

  • Recept bez obrázku

    Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou

    Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1, 2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a do vody naraz vsypeme kukuričnú múku. Na minime necháme prikryté bublať asi 40 minút. Z času na čas premiešame.

  • Tálska ihla s tromi druhmi mäsa

    Tálska ihla s tromi druhmi mäsa

    Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.

  • Recept bez obrázku

    Španielske jahňacie kotlety

    V hlbokej panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriky a opekáme asi 5 minút domäkka Potom do panvice vložíme kotlety a opekáme z každej strany asi 2 minúty.

  • Recept bez obrázku

    Kuracie prsia s fazuľkami

    Rúru predhrejeme na 180°C. Mäso osolíme a okoreníme a v panvici ho na 2 PL oleja zo všetkých strán prudko opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Cícerová polievka

    Cibuľu, cesnak a zeler podusíme v rozohriatom oleji asi 3 minúty, pridáme zeleninový vývar, bobkový list a cícer (cez noc namočený) . Varíme, kým je cícer mäkký, ale nie rozvarený.

  • Recept bez obrázku

    Sedmohradská paradajková polievka

    Z múky pripravíme zápražku, podlejeme ju paradajkovým pretlakom a vodou.

  • Recept bez obrázku

    Kuracie prsia na zelenine

    Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotrený so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a krátko opečieme zo všetkých strán.

  • Recept bez obrázku

    Pečené rybie filety so zemiakmi

    Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou, korením a rascou, pokryjeme paradajkami a potom prikryjeme druhou polovicou ochutených zemiakov.

  • Recept bez obrázku

    Treska zapečená s paradajkou

    Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr postrúhame. Na mäso poukladáme kolieska paradajky, pridáme vetvičku rozmarínu a posypeme syrom.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist