Recepty, kde je rozmarín
Nakladané sušené rajčiny
Rajčiny sú potvory... dozrievajú často naraz a nestíhame ich jesť. Čo s tým? Pretlaky, ...
Lístkové trubičky s morčacím mäsom
Rada experimentujem, vymýšľam, tvorím v kuchyni... tento recept je jedným z nich :))
Pečené bravčové karé
Inšpiroval ma seriál "S talianom v kuchyni", ktorý pripravoval bravčovú panenku. Niečo som odobrala, ...
Šalát halali
Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Jablko, uhorky a mrkvu nakrájame
na drobné kocky...
Pomarančovo-orechové muffiny
Snažím sa variť a piecť zdravo a veľa ľudí odsúdi moje jedlo už len pri tom, ...
Kurací 3 boj
Suroviny na marinády si zmiešame kazdu zvlast . Kuracie stehná umyjeme a namočíme v marinádE...
Kuriatka s kuriatkom
Nazbierala som v lese kuriatka, rozhodla sa vyskúšať nový pekáč a tak vzniklo toto vynikajúce papaníčko....
Domáca akože saláma
Túto úžasnú vec som sa naučil v Chorvátsku. Veľmi mi chutila ibaže výroba trvá min...
Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej...
Indiánske rizoto s baklažánom, paprikou a špenatovým pureé
Recept trochu zložitý na prípravu, ale výsledok stojí za to!
Rozmarínové tofu s beluga šošovicou
Najprv si uvaríme šošovicu. Pripravíme si paradajky, cesnak, šalotku, zemiak, rozmarín a...
Guláš z husacích žalúdkov
možem iba odporučiť prave som si ho spravil
Zapečené zemiačky s bylinkami a parmezánom
Prevzaté z útlej knižočky Chuťovky autor Anne Wilsonova.
Sú chutné, jemne pikantné
Zelenina plnená jahňacím mäsom
Umyté, osušené a odblanené mäso pomelieme, premiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, rozmarínom, cesnakom...
Valčeky z baraniny
Mäso odblaníme a zbavíme tuku. Pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ochutíme korením, cesnakom,...
Marinovaný steak z lososa
Z oleja, cesnaku, cukru, soli, korenia a rozmixovaných byliniek pripravíme marinádu.
Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke
Sezóna kozákov začala, tak sme sa ako správni mestskí ľudia vybrali o 17 do lesa a...
Hubová nátierka na chrumkavej bagete
Očistené a umyté huby urestujeme na cibuľke. Pridáme slaninu, soľ, korenie, rozmarín a...
Hovädzí guláš na červenom víne /fotorecept/
Chutný guláš, ktorý nepotrebuje veľa slov, len poriadne hladné bruško...
Brokolicové ragú
Mám očistnú 28 dňovú kúru naordinovanú mojou dcérou. Aby sa predpísané jedlá dali s čistým svedomím...
Pšenično-ražný kváskový chlieb 2.
V chlebníku nič, víkend pred nami, naplánované ratatouille a k tomu ja potrebujem chlieb.....
Filé s citrónom a bylinkami
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš...
Fokacia a la Tomáš Opletal
Prvý z receptov, ktorý som varila s Tomášom Opletalom a Ľudom Vargovčíkom v ich škole
varenia....
Pstruh po domácky
Tento recept patrí k mojim obľúbeným jedlám a preto som sa ho rozhodol zverejniť a robíme ho...
Marinovaný Heik na Grille
Začal sa nám čas grilovačiek posedení s priateľmi tak som sem pridal jeden chutný a jednoduchý recept...
Vykostené plnené kurča - fotorecept
Plnené kurča je v našej rodine obľúbené, ale väčšine členov vadia kuracie kosti. Tak som...
Paradajková polievka z paradajok
Táto polievka sa pripravuje zo skutočných paradajok (nie pretlaku, atď. ), preto aj jej chuť...
Chlieb s čiernymi olivami a rozmarínom
Tento chlebík je veľmi dobrý k rôznym syrom alebo ako príloha k talianskym jedlám. Veľmi
ľahký...
Zapekané slimáky
Zapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto...
Tagliatelle con salsiccia e funghi
Tento recept mam z jedneho talianskeho casopisu. Doma sme si ho velmi oblubili.
Kolienko na čiernom pive
Koleno vykostíme, naplníme v horúcej vode sparenými kelovými listami. Pridáme soľ, korenie, cesnak...
Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr....
Nakladané sušené rajčiny
Rajčiny sú potvory... dozrievajú často naraz a nestíhame ich jesť. Čo s tým? Pretlaky, ...
Lístkové trubičky s morčacím mäsom
Rada experimentujem, vymýšľam, tvorím v kuchyni... tento recept je jedným z nich :))
Pečené bravčové karé
Inšpiroval ma seriál "S talianom v kuchyni", ktorý pripravoval bravčovú panenku. Niečo som odobrala, ...
Šalát halali
Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Jablko, uhorky a mrkvu nakrájame na drobné kocky...
Pomarančovo-orechové muffiny
Snažím sa variť a piecť zdravo a veľa ľudí odsúdi moje jedlo už len pri tom, ...
Kurací 3 boj
Suroviny na marinády si zmiešame kazdu zvlast . Kuracie stehná umyjeme a namočíme v marinádE...
Kuriatka s kuriatkom
Nazbierala som v lese kuriatka, rozhodla sa vyskúšať nový pekáč a tak vzniklo toto vynikajúce papaníčko....
Domáca akože saláma
Túto úžasnú vec som sa naučil v Chorvátsku. Veľmi mi chutila ibaže výroba trvá min...
Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej...
Indiánske rizoto s baklažánom, paprikou a špenatovým pureé
Recept trochu zložitý na prípravu, ale výsledok stojí za to!
Rozmarínové tofu s beluga šošovicou
Najprv si uvaríme šošovicu. Pripravíme si paradajky, cesnak, šalotku, zemiak, rozmarín a...
Guláš z husacích žalúdkov
možem iba odporučiť prave som si ho spravil
Zapečené zemiačky s bylinkami a parmezánom
Prevzaté z útlej knižočky Chuťovky autor Anne Wilsonova. Sú chutné, jemne pikantné
Zelenina plnená jahňacím mäsom
Umyté, osušené a odblanené mäso pomelieme, premiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, rozmarínom, cesnakom...
Valčeky z baraniny
Mäso odblaníme a zbavíme tuku. Pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ochutíme korením, cesnakom,...
Marinovaný steak z lososa
Z oleja, cesnaku, cukru, soli, korenia a rozmixovaných byliniek pripravíme marinádu.
Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke
Sezóna kozákov začala, tak sme sa ako správni mestskí ľudia vybrali o 17 do lesa a...
Hubová nátierka na chrumkavej bagete
Očistené a umyté huby urestujeme na cibuľke. Pridáme slaninu, soľ, korenie, rozmarín a...
Hovädzí guláš na červenom víne /fotorecept/
Chutný guláš, ktorý nepotrebuje veľa slov, len poriadne hladné bruško...
Brokolicové ragú
Mám očistnú 28 dňovú kúru naordinovanú mojou dcérou. Aby sa predpísané jedlá dali s čistým svedomím...
Pšenično-ražný kváskový chlieb 2.
V chlebníku nič, víkend pred nami, naplánované ratatouille a k tomu ja potrebujem chlieb.....
Filé s citrónom a bylinkami
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš...
Fokacia a la Tomáš Opletal
Prvý z receptov, ktorý som varila s Tomášom Opletalom a Ľudom Vargovčíkom v ich škole varenia....
Pstruh po domácky
Tento recept patrí k mojim obľúbeným jedlám a preto som sa ho rozhodol zverejniť a robíme ho...
Marinovaný Heik na Grille
Začal sa nám čas grilovačiek posedení s priateľmi tak som sem pridal jeden chutný a jednoduchý recept...
Vykostené plnené kurča - fotorecept
Plnené kurča je v našej rodine obľúbené, ale väčšine členov vadia kuracie kosti. Tak som...
Paradajková polievka z paradajok
Táto polievka sa pripravuje zo skutočných paradajok (nie pretlaku, atď. ), preto aj jej chuť...
Chlieb s čiernymi olivami a rozmarínom
Tento chlebík je veľmi dobrý k rôznym syrom alebo ako príloha k talianskym jedlám. Veľmi ľahký...
Zapekané slimáky
Zapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto...
Tagliatelle con salsiccia e funghi
Tento recept mam z jedneho talianskeho casopisu. Doma sme si ho velmi oblubili.
Kolienko na čiernom pive
Koleno vykostíme, naplníme v horúcej vode sparenými kelovými listami. Pridáme soľ, korenie, cesnak...
Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr....