Grilovaný oštiepok na krumplových šůlkách fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 14. októbra 2012
Grilovaný oštiepok na krumplových šůlkách (fotorecept)
Foto: mijaita

Jak nejlépe ugrilovat oštěpok? Takto! Copyright: Mijaita :-)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na krumplovou šůlku dáme silnější kolečko oštiepku a na 5 - 10 min dáme pod gril. recept zde: http://varecha.pravda.sk/recepty/krumplove-slky-z-budmerickej-izbicky-fotorec/36816-recept.html

  2. 2

    Ozdobíme čerstvým rozmarýnem. Výborný předkrm, nebo chuťovka silvestrovského menu

Diskusia k receptu

mijaita
@tetrisss ano, souhlasím, uměly vařit z ničeho, v lepším případě i z mála. Nicméně, grilovaný ostiepok na šúlanci jsem vymyslela - chtěla jsem ostipok grilovaný udělat jako předkrm a pohled mi padl na čerstvě upečené šúlance . A tak se zrodila ta fantická pochoutka :-)
afataga
nic v zlom, ale ja by som si tie sulance nekazila ostiepkom, nemam ho rada, tie sulance musi byt vyborne len take samotne
mijaita
Někomu chutná, někomu ne. Ty vynecháš ostiepok, ja vynechám ze vseho vegetu, ryby, zelený koriandr ....... tvuj nazor sem samozrejme patri !
mijaita
@afataga mimochodem grilovany ostiepok dostava uplne jiny rozmer ! Zkus alespon bez sulancu, uvidis, neni to zle !
papupala
Oštiepok je hej ale so šúľancami-cesnakovou polievkou nie
afataga
@mijalta ved ako pisem, nic v zlom, kolko ludi tolko chuti, to je normalne, vegetu ani ja nepouzivam a tiez nemam rada kopor, no neviem ci to budem skusat, co potom s tym ostiepkom? ale parenice mam rada, ale nesmu byt udene, tak vidis, aki sme fajnovi :-)
tetrisss
Hej kocky, naozaj ste fajnove, vsetko treba skusit, mozno, ze takata uprava bude chutit, ja ostiepky milujem, aj kopor, aj vegetu a ryby. Jedine co neznasam je kel a plody mora. Haha a potom, ze kto je fajnovy :)
mijaita
@atafaga nikdy bych to ve zlom nebrala, k tomu neni nejmensi duvod. naopak, tyhle diskuze o tom co kdo rad, jsou mnohdy velmi prinosne. Objevuji se kombinace, ktere by jednoho nikdy nenapadly. Ovsem i takove, pri kterych predstavou pozreni tuhne krev v zilach a svaly jdou do krece :-)
A to je prave tenhle pripad, kdys vymyslela neuzenou parenicu! Az dojime ostiepok, parenica je na rade ! Ba i ostiepok neuzeny mam ! :-) Stejně teď budu svistet v budmerickych sulancich, tak se prostor pro grilovane syry a nich najde! Az upeces, napis jak chutnalo!
evusik
a ja milujem všetky syry rad radom a určite ľúbim aj tie ktoré som v živote nejedla.... lebo ja okoštujem každý jeden ktorý mi príde pod ruku :-) a šúľance vyzerajú veľmi dobre aj s tým syrom :-) :-)
mijaita
@evusik i ja miluji syry, kdyz ovsem nejsou z kozy. To je ten pripad, kdy mi jdou svaly do krece a krve by se nedorezal :-)
evanaaa
No, @mijaita , všetko treba raz spraviť a ochutnať, mne myslím že by to chutilo. A kozie, či ovčie syry a dokonca aj jogurty teraz bežia v jednom markete. Ako pre teba-:DDD
evanaaa
Mimochodom aj ja mám syry rada, ale väčšinou tie tvrdšie a polomäkké zrejúce, také trochu aromatické.
lusinkab
Tak toto by som si hned dala :-) mne rano ani ranajkovat netreba staci prist na varechu a z tych receptoch uz mam plne brusko :-)
stacy77777
recept pridaný včera, komentáre z októbra 2012??????? inak, vyzerá do prudko jedlé, určite by som sa nechala ponúknuť
mijaita
@stacy77777 recept jsem byla nucena skrýt vzhledem k okolnostem, které vyvolaly šůlky (původně šůlance budmerické). Recepty jsem upravila abych zlobě, receptem vyvolané, učini za dost. Všechno zlé je k něčemu dobré, znovu otevřený recept třeba najdou ještě i jiní, kterým utekl. Je to opravdu, jak píšeš, prudko, opravdu prudko jedlé! Až upečeš, určitě napiš! A ostatní také, vždyť Budmerice jsou přece vaše!
valeri
aj mňa pomýlili tie dátumy :-), ešte by si mohla dat recept na tú "krumplovú šúlku"
valeri
hlavné som nenapísala, že sa mi to veľmi páči :-)
radost
@mijaita
zemiakové "šúľky" som už -mne chutili veľmi..manželovi menej...kedže sme len dvaja-tak zopakovať môžem až po čase..a skúsiť s oštiepkom-no ten je dosť drahý..prípadne i iný syr???
mijaita
@radost ostepok jsem pouzila (kupuji, vydrzi dlouho) hlavne proto, ze je slovensky stejne, jako recept a prislo mi to stylove, vhodne a hlavne nepokazene jinym syrem. Urcite by se dalo nahradit nejakym uzenym syrem, ktereho koupis mene.
Poradil mi nekdo (nevim, recept byl kompletne smazan i s diskuzema) šulky po upeceni pomazat kysanou smetanou s česnekem. Na to se moc tesim az to udelam. Nechutnalo by to manzelovi? :-)
stacy77777
@mijaita - to ma mrzí,že si musela okúsiť tradičné vlastnosti tejto doby- závisť a nenávisť... recepty sa mi páčia, jeden aj druhý...mne keď sa niečo vyložene nepáči, tak prejdem na iný recept a hotovo, nechápem kurnik-šopa, prečo mám niekomu ubližovať tým,že ho zvozím ako malého Jardu, no ale každý sme iný,že??? prajem pekný deň...:-))))
alena45
@stacy77777 , aj keď dvakrát prečítam komentáre, nevidím žiadnu závisť a nenávisť. A Ty kde vidíš tieto najhoršie vlastnosti sveta ? Prosím, aby si sa miernila vo svojich vyjadreniach. Kvôli takémuto zbytočného preháňaniu tu vznikajú najhoršie hádky.
mijaita
@alen45 to jsem psala ja na dotaz, proc byl recept dlouho skryty! Na pozadi byly "budmericke sulance" a jiste si ty kometare pamatujes!? Proto byly i sulance odstranene a tenhle recept na ne odkazoval. Recept jsem opravila na "šůlky" a sem pridala novy link. @stacy77777 to myslel dobre!
alena45
@mijaita , nezvyknem sa zapájať do hádok k receptom, ale nepresvedčila si ma. Ako môže niekto niečo myslieť dobre, keď používa také silné slová ? Ani pri najväčších hádkach tu také úbohé vlastnosti u nikoho nepozorujem a ani Ty by si také slová nepoužila.
mesiar50
@alena
Nemáš sa čo sťažovať ozaj ako som si všimol rád vrtaš
do ludí ako aj do mňa si sa snažila pri uhorkovom losose,ale radím ti od dnešného dňa ma obchádzaj
na mílu ! ! !
radost
@alena
prosím-nepreháňaj..ja som v tých slovách @stacy77777 necítila nič zlé..@mijaita ...a pamätám sa na tú dlhú diskusiu..ktorú vlastne vyvolal niekto v mene...a-nechám to tak..pokojný deň...
mesiar50
@mijata
Pre mňa nevšedné jedlo,dal by som si hoc aj teraz.
Ďakujem za nové poznanie mne sa tvoje jedlo páči
Pekný deň prajem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia