Rýchla večera z vajíčok, klobásy a zemiakov

kulina - bez fotkykulina, 10. novembra 2012

Ďaľší z receptov od Jamieho Oliviera....rýchly a jednoduchý

1
porcia
10 minút
príprava
15/15 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks
15 cm
0,3 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zapnite rúru na čo najvyššu teplotu a dajte do nej panvicu aby sa velá rozohriala. Ak nemáte vhodnú panvicu, tak použijeme niečo, čo môže ísť potom do rúry. Uvaríme zemiaky v šupke a po uvarení odstránime šupku.

  2. 2

    Do rozpálenej panvici dáme olivový olej a nakrájanú klobásu a pridáme uvarené zemiaky. Dáme zapiecť do rúry na 10min alebo až kým trošku zemiaky nechytia farbu.

  3. 3

    Z panvice vyberieme zemiaky s klobásou a dáme do výpeku, ktorý nám zostal, 2ks vetvičiek rozmarínu. Keď sa trošku lístky oškvaria dáme späť klobásu so zemiakmi. Zalejeme všetko rozšľahanými vajíčkami a dáme do rúry až kým sa z vajíčok nespraví napuchnutá praženica.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
A čo sa Jamie tak zbytočne namáha s rúrou, s vyberaním, vkladaním a podobne? Toto roky robíme na panvici na sporáku, na rozpálený tuk varené zemiaky a klobása, okoreniť, opražiť, zaliať vajcami, zakryť a nechať stuhnúť. Voláme to sedliacka omeleta.

Pridaj komentár k receptu: