Mliečne mäsko fotorecept

jody - fotkajody, 29. októbra 2012
Mliečne mäsko (fotorecept)
Foto: jody

na motívy Maiale al Latte... chuťovo veľmi návykové... :-)

15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

750 g
4 ks
1 ks
300 g
1 hlavička
250 g
500 g




Postup

  1. 1

    Načistíme zopár koreňov petržlenu a paštrnáku a nakrájame na veľké kusy. Očistíme celú hlavičku cesnaku. Nachystáme aj ružičkový kel.

    Mliečne mäsko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z pliecka narežeme aký taký plát, ...

    Mliečne mäsko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... ktorý potom pevne zvinieme a zaviažeme niťou.

    Mliečne mäsko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na pekáči rozpálime olej a mäso v ňom zo všetkých strán poopekáme. Ku koncu prihodíme aj všetok cesnak a opečieme ho tiež.

    Mliečne mäsko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prihodíme aj petržleny. Až teraz všetko posolíme a mäso ešte hojne poprášime rozmarínom. Čerstvé vetvičky by samozrejme boli lepšie, tie potom ale opečieme spolu s mäsom.

    Mliečne mäsko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme šľahačkovou smotanou, pridáme ešte trochu vody, prikryjeme vrchnákom a šupneme do trúby.

    Mliečne mäsko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso tak každú polhodinku obraciame, podľa potreby ešte dolievame vodu alebo mlieko.

    Mliečne mäsko (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na poslednú pol hodinku prihodíme aj ružičkový kel. Tekutinu necháme vypiecť na šťavu.

    Mliečne mäsko (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Medzitým si uvaríme ´makaróny´.

    Mliečne mäsko (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Cesnak rozvarený v omáčke buď necháme tak, alebo ho len nahrubo popučíme vidličkou. Mäso zbavíme nite. Pred krájaním by malo trochu ochládnuť, ale my sme to nevydržali.

    Mliečne mäsko (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Naložíme cestoviny, po troche zeleniny, omáčku a plátky mäsa. Tie nemám také úhľadné, lebo som nečakala, kým ochladne, ale na chuti to nemenilo nič. Bolo to skvelé, prajem dobrú chuť. :-)

    Mliečne mäsko (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

baty
Vyzera to velmi lakavo a hlavne nenarocne,ukladam do KK.
sovka62
Pre mňa úplne neznámy postup, ale vyzerá veľmi zaujímavo. Tak ukladám a vyskúšam.
salinka
Vyzerá to veľmi dobre. A nemohla by som tam "zarolovať" aj nejaké prekvapenie? Napr. klobásku? :-)
jody
@salinka , tá chuť má byť veľmi jemná, myslím, že klobáska by ju prerazila...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia