Foto: jody
na motívy Maiale al Latte... chuťovo veľmi návykové... :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Načistíme zopár koreňov petržlenu a paštrnáku a nakrájame na veľké kusy. Očistíme celú hlavičku cesnaku. Nachystáme aj ružičkový kel.
-
2
Z pliecka narežeme aký taký plát, ...
-
3
... ktorý potom pevne zvinieme a zaviažeme niťou.
-
4
Na pekáči rozpálime olej a mäso v ňom zo všetkých strán poopekáme. Ku koncu prihodíme aj všetok cesnak a opečieme ho tiež.
-
5
Prihodíme aj petržleny. Až teraz všetko posolíme a mäso ešte hojne poprášime rozmarínom. Čerstvé vetvičky by samozrejme boli lepšie, tie potom ale opečieme spolu s mäsom.
-
6
Zalejeme šľahačkovou smotanou, pridáme ešte trochu vody, prikryjeme vrchnákom a šupneme do trúby.
-
7
Mäso tak každú polhodinku obraciame, podľa potreby ešte dolievame vodu alebo mlieko.
-
8
Na poslednú pol hodinku prihodíme aj ružičkový kel. Tekutinu necháme vypiecť na šťavu.
-
9
Medzitým si uvaríme ´makaróny´.
-
10
Cesnak rozvarený v omáčke buď necháme tak, alebo ho len nahrubo popučíme vidličkou. Mäso zbavíme nite. Pred krájaním by malo trochu ochládnuť, ale my sme to nevydržali.
-
11
Naložíme cestoviny, po troche zeleniny, omáčku a plátky mäsa. Tie nemám také úhľadné, lebo som nečakala, kým ochladne, ale na chuti to nemenilo nič. Bolo to skvelé, prajem dobrú chuť. :-)
varecha.pravda.sk/recepty/maiale-al-latte-fotorecept/1613...