Sedliacka plnená kačica

Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 8. októbra 2012
Sedliacka plnená kačica
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie
30-40 minút
príprava
120 - 150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, domáca (2,5 až 3 kg)
1 PL
1 KL
200 ml
2 ks, väčšie
1 vetvička, čerstvá väčšia
1 ks, väčšia




Postup

  1. 1

    Kačicu pripravíme deň vopred, aby sa dobre odležala. Dobre ju umyjeme a dôkladne zbavíme všetkých nečistôt, znútra a zvonku ju nasolíme a posypeme drvenou rascou. Takto pripravenú kačicu dobre „vymasírujeme“, polejeme mliekom, prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň kačicu naplníme očistenými jabĺčkami, cibuľou a rozmarínom, podlejeme 100 ml roztopenej kačacej masti, prikryjeme a dáme piecť na 160 oC asi na 2–2,5 hodiny. Počas pečenia kačicu polievame vytopenou masťou.

  3. 3

    Keď je kačica upečená do mäkka, odkryjeme ju a dopečieme do zlatohnedej farby. Podávame v celku s krupicovými knedličkami a dusenou červenou kapustou.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
ots
ots
Devadesátiletý upekl kachnu podle tohoto receptu,
jednašedesátiletý a šedesátiletý mu pomáhali 2,2 kg kachnu sníst - ale
nedokázali to, i když jim s kynutým knedlíkem a červeným zelím velmi chutnala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia