Sedliacka plnená kačica
Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 8. októbra 2012
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 8. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie
porcie
30-40 minút
príprava
príprava
120 - 150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks, domáca (2,5 až 3 kg) |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
200 ml |
|
2 ks, väčšie |
|
1 vetvička, čerstvá väčšia |
|
1 ks, väčšia |
|
Postup
-
1
Kačicu pripravíme deň vopred, aby sa dobre odležala. Dobre ju umyjeme a dôkladne zbavíme všetkých nečistôt, znútra a zvonku ju nasolíme a posypeme drvenou rascou. Takto pripravenú kačicu dobre „vymasírujeme“, polejeme mliekom, prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na noc do chladničky.
- 2
Na druhý deň kačicu naplníme očistenými jabĺčkami, cibuľou a rozmarínom, podlejeme 100 ml roztopenej kačacej masti, prikryjeme a dáme piecť na 160 oC asi na 2–2,5 hodiny. Počas pečenia kačicu polievame vytopenou masťou.
- 3
Keď je kačica upečená do mäkka, odkryjeme ju a dopečieme do zlatohnedej farby. Podávame v celku s krupicovými knedličkami a dusenou červenou kapustou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jednašedesátiletý a šedesátiletý mu pomáhali 2,2 kg kachnu sníst - ale
nedokázali to, i když jim s kynutým knedlíkem a červeným zelím velmi chutnala.