Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom

slawek - fotkaslawek, 11. novembra 2012
Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom
Foto: slawek
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 hrubé rezne
1/2 kg čerstvý
200 g
3-4 v šupke
2
1 viazanička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso dobre opláchneme a vysušíme

    Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom - obrázok 1
  2. 2

    Ostrým nožom urobíme do, každého rezňa zárez, čím sa nám vytvorí akési vrecko.

    Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom - obrázok 2
  3. 3

    Špenát sparíme v osolenej vriacej vode, vyberieme ho a necháme odkvapkat. Po vychladnutí ho rozdelíme na 4 kôpky a na každú položíme kúsok gorgonzoly.

    Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom - obrázok 3
  4. 4

    Jednotlivé rezne naplníme špenátom a gorgonzolou a pomocou špáradla vzniknutú kapsu uzavrieme. Posolime a okorenime podľa chuti.

    Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici rozohrejeme olej, pridáme vetvičku rozmarínu a rezne na miernom ohni pomaly smažíme.

    Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom - obrázok 5
  6. 6

    Paradajky rozkrojíme na polovice.

    Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom - obrázok 6
  7. 7

    Keď je mäso dozlatova usmažené, pridáme paradajky a ešte chviľu podusíme.

    Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom - obrázok 7
  8. 8

    Hotové plnené rezne položíme na tanier a rozkrojíme napoly.

    Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom - obrázok 8
  9. 9

    Zemiaky uvaríme v šupke a este horúce ich ošúpeme.

    Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom - obrázok 9
  10. 10

    Jedlo na tanieri polejeme výpekom s paradajkami a bohato ozdobime petržlenovou vňaťou.

    Bravčové karé plnené gorgonzolou a špenátom - obrázok 10

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Vynikajuci recept, Slawek, a z dostupnych surovin, urcite ho vyskusam, najneskôr na Vianoce. Na Tvojich receptoch sa mi paci aj sposob servirovania, je to priam pastva pre oci. Tesim sa dalsie recepty od Teba.
Kazde maso treba pred kuchynskou upravou umyt z hygienickych dovodov. Odstrania sa pripadne choroboplodne zarodky ci necistota, ktore sa na maso mohli dostat v obchode, pri prevoze, krajani atd. Aj majstri sefkuchari maso pred pouzitim najprv umyju.
dakujem za inspiraciu, vyskusala som tvoj recept a chvalim :-)
trosku som upravila prilohy - cherry paradajky + spenatove listky a cesnak a zemiaky som urobila pecene s rozmarinom
pochutili sme si :-)

Pridaj komentár k receptu: