Foto: elixir
...so syrovými obláčikmi. :) V tomto období radi doma papáme polievky. Táto mala byť pôvodne zelerová s parmezánom, ale keďže som parmezán nemala a Zobraziť celý popis...so syrovými obláčikmi. :) V tomto období radi doma papáme polievky. Táto mala byť pôvodne zelerová s parmezánom, ale keďže som parmezán nemala a mala som chuť pomeniť i koreniny, tu je výsledok. Nebola som doteraz veľký fanúšik zeleru, ale toto mi veľmi chutilo, takže mením názor. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
1 ks (stredne veľký) |
|
1 ks (stredne veľká) |
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
400 ml |
|
na ozdobu |
|
|
|
|
|
1/2 KL |
|
1 ks |
|
50 g (alebo parmezán) |
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny. V hrnci s rozohriatym olivovým olejom začneme pražiť cesnak a cibuľu. Medzitým si nakrájame zeler, pridáme do hrnca, potom nakrájame zemiak, šup do hrnca.
-
2
Chvíľku takto v hrnci dusíme, potom zalejeme zeleninovým vývarom a ochutíme všetkými koreninami okrem petržlenovej vňate.
-
3
Zoslabíme plameň a povaríme 20 - 25 minút. Po tomto čase vyberieme bobkový list a guľôčky nového korenia, obsah hrnca rozmixujeme a vlejeme smotanu, premiešame. Dáme na taniere, malou lyžičkou vkladáme do polievky v malých "obláčikoch" smotanový syr. Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou. Konzistenciou je polievka stredne hustá, kto chce hustejšiu, môže pridať ešte jeden zemiak. Dobrú chuť.
(5.12. - Nová foto)
Človek dáko začínať musí...teda ja. Toto bol asi môj prvý experiment, myslím s korením. Čosi, čo má každá dobrá kulinárka už v hrsti (a možno sa len pousmeje)... a pre mňa je to nové víťazstvo nad mojou kuchárskou neostrieľanosťou. :)
@cica2 : ja by som zase rada ochutnala Tvoje koláčiky... vyzerajú veľmi dobre čo do surovín, aj fotky máš krásne. Keď otvorím nejaký z Tvojich nových receptov, vždy vylúdim zasnívaný povzdych. Mám moc moc rada sladké... som, ako by v Nemecku povedali, Naschkatze.