Smotanovo-zelerová polievka

elixir - fotkaelixir, 16. novembra 2012
Smotanovo-zelerová polievka
Foto: elixir

...so syrovými obláčikmi. :) V tomto období radi doma papáme polievky. Táto mala byť pôvodne zelerová s parmezánom, ale keďže som parmezán nemala a Zobraziť celý popis...so syrovými obláčikmi. :) V tomto období radi doma papáme polievky. Táto mala byť pôvodne zelerová s parmezánom, ale keďže som parmezán nemala a mala som chuť pomeniť i koreniny, tu je výsledok. Nebola som doteraz veľký fanúšik zeleru, ale toto mi veľmi chutilo, takže mením názor. :)

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks (stredne veľký)
1 ks (stredne veľká)
1 strúčik
2 PL
50 ml
400 ml
 na ozdobu
1/2 KL
1 ks
50 g (alebo parmezán)




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny. V hrnci s rozohriatym olivovým olejom začneme pražiť cesnak a cibuľu. Medzitým si nakrájame zeler, pridáme do hrnca, potom nakrájame zemiak, šup do hrnca.

    Smotanovo-zelerová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Chvíľku takto v hrnci dusíme, potom zalejeme zeleninovým vývarom a ochutíme všetkými koreninami okrem petržlenovej vňate.

    Smotanovo-zelerová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Zoslabíme plameň a povaríme 20 - 25 minút. Po tomto čase vyberieme bobkový list a guľôčky nového korenia, obsah hrnca rozmixujeme a vlejeme smotanu, premiešame. Dáme na taniere, malou lyžičkou vkladáme do polievky v malých "obláčikoch" smotanový syr. Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou. Konzistenciou je polievka stredne hustá, kto chce hustejšiu, môže pridať ešte jeden zemiak. Dobrú chuť.

    (5.12. - Nová foto)

    Smotanovo-zelerová polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu

elixir
@izabella929 , ďakujem, veľmi ma povzbudí k ďalšiemu kulinárčeniu, keď píšeš niečo pozitívne... :)
Človek dáko začínať musí...teda ja. Toto bol asi môj prvý experiment, myslím s korením. Čosi, čo má každá dobrá kulinárka už v hrsti (a možno sa len pousmeje)... a pre mňa je to nové víťazstvo nad mojou kuchárskou neostrieľanosťou. :)
dajanca
uložené... zeler mám rada, tak určite vyskúšam... :-)
elixir
Ďakujem... :) Nech sa vydarí a dobre chutí.

@cica2 : ja by som zase rada ochutnala Tvoje koláčiky... vyzerajú veľmi dobre čo do surovín, aj fotky máš krásne. Keď otvorím nejaký z Tvojich nových receptov, vždy vylúdim zasnívaný povzdych. Mám moc moc rada sladké... som, ako by v Nemecku povedali, Naschkatze.
cica2
:-)) si milá @elixir ďakujem :-)...a tiež milujem sladké, je to moja slabosť, či závistlosť? :-P
cinkla
Hmmmmm, vyzera bajecne. Hned zajtra ju uvarim.
bozulka
Polievky mám veľmi rada a hoci poznám nespočetné množstvo polievok,tak takúto nepoznám,všetko mám,možno bude zajtra ako nedeľná.
elixir
Prajem vám dobrú chuť. :) Nebudete sklamané... Chuť zeleru sa tam výrazne zjemnila smotanou, je prítomná *tak akurát*. :)
ebaka
zeleru som prišla na chuť len pred rokom,a táto polievočka bude dnes na večeru.Len tak ďalej ,kulinárstvo je zábava,pekný deň
elixir
Nebudeš sklamaná, prajem dobrú chuť. :)
outback
Veľmi sa mi páči, takže vyskúšam, vďaka. Mám rád krémové polievky.
elixir
@outback : Ak si spomenieš, daj mi vedieť, či chutilo, prípadne ako by si to vylepšil :) Som veľmi rada, že sa páči. Prajem Ti dobrú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia