Rozmarín

Rozmarín ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Kráľovské bagety s bravčovou panenkou

    Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte sa aj vy inšpirovať na Valentínsku večeru.

  • Recept bez obrázku

    Kura po havajsky

    tento recept mám od kamaráta

  • Recept bez obrázku

    Losos v alobale

    Celá rodina máme veľmi radi ryby, a keďže už celkom v pohode dostať kúpiť aj takú lahôdku ako je losos, tak som si vymyslela, ako ho spraviť slávnostne - hodí sa aj na Vianočný stôl a...

  • Recept bez obrázku

    Pečený pstruh s rozmarínom

    Pstruhy dôkladne očistíme, umyjeme a vysušíme.

  • Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille

    Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille

    Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď som rozmýšľal, čo urobiť s kostnatým jahňacím plecom náhodne objaveným v chladiacom pulte hypermarketu. Mäso bolo krásne mladé, ale...

  • Recept bez obrázku

    Sušené stehno

    Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko zmiešame so soľou a mletým čiernym korením. Pripravenou koreninovou zmesou potrieme stehno, uložíme ho do hlbokej nádoby a necháme 20...

  • Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou

    Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou

    Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý deň stehná pomaly uvaríme v kačacej masti s neolúpaným cesnakom a šalotkou. Hotové stehná rozpolíme a spodnú časť oberieme a zmiešame...

  • Recept bez obrázku

    Pollo alla Cacciatora

    Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na večeru s ryžou.

  • Vegetariánska krkovička na rozmaríne

    Vegetariánska krkovička na rozmaríne

    Nie, nezbláznil som sa. Toto jedlo je určené pre všetkých. Aj pre dravcov, aj pre vegetariánov. Len tí druhí musia zabudnúť, že zemiačiky a kusy mrkvy sa dusili spolu s mäsom. A...

  • Recept bez obrázku

    Kuracia pečienka Monte Negro

    Do tretice recept z televízora vytiahnuvší. TV Prima rok 2001. Kuracie pečienky Monte Negro. Veľmi jednoduchá príprava jedla. Zasýti a netlačí v žalúdku.

  • Recept bez obrázku

    Marinované hovädzie s rozmarínom

    Chutný a netradičný spôsob prípravy hovädzieho mäsa.

  • Recept bez obrázku

    Husacie prsia na šošovici

    Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0, 5 l studenej vody. Očistíme a na drobné kocky pokrájame cibuľu, petržlen a karotku. Šošovicu scedíme a vodu z nej odložíme. Zeleninu a šošovicu opražíme...

  • Recept bez obrázku

    Hus s jedlými gaštanmi

    Do rúry predhriatej na 150 stupňov Celzia vložíme pekáč so stehnami, ktoré sme umyli a osušili. Votrieme do nich ešte soľ, korenie a papriku a pečieme v rúre asi 2 hodiny. Podľa potreby podlievame horúcou...

  • Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách

    Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách

    Na kačacích prsiach narežeme kožu na menšie kocky. Rozohrejeme panvicu a položíme na ňu prsia kožou nadol. Stíšime oheň a počas pečenia odlievame tuk. Asi po 8 minútach pečenia otočíme mäso kožou nahor a dáme na 2 –...

  • Recept bez obrázku

    Muflonie stehno na staročeský spôsob

    Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, dáme na pekáč, nakrájame cibuľu, pridáme stehno, koreniny, cesnak a ocot.

  • Rizoto so sušenými rajčinami

    Rizoto so sušenými rajčinami

    Tento recept som objavila len nedávno, rovnako ako sušené rajčiny, ale hneď som si ich obľúbila. Rizoto so sušenými rajčinami je veľmi chutné.

  • Farfalle s prosciuttom a čakankou

    Farfalle s prosciuttom a čakankou

    Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...

  • Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou

    Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou

    Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá voda. Vyskúšajte moderný recept s whisky šéfkuchára Petra Kulčára z reštaurácie Upside Down v Bratislave.

  • Jahňacie rebierko s rozmarínom

    Jahňacie rebierko s rozmarínom

    Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, tymian, zalejeme olivovým olejom a necháme aspoň dve hodiny odležať (lepšie je napácovať mäso deň vopred).

  • Recept bez obrázku

    Bylinkovo–zemiaková nátierka

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme a potom alobal uzatvoríme. Pečieme na plechu v rúre asi 30 minút. Vychladnuté strúčiky cesnaku rozmliaždime...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist