Bravčová pečienka Poľovienka

nonna - fotkanonna, 29. októbra 2012

Vďaka použitým koreninám, ochucovadlám sa mi podarilo vykreovať chuť, ktorá je veľmi blízka divinovej. Pečienka bola jemnej konzistencie, v ústach sa doslova rozpadala. Blíži sa Hubert, tento recepis je vhodný na tento deň.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
4 ks tenké plátky
2 ks strúčiky veľké
1 ksveľká
2 ČL
1 ČL s feferónami
1/4 KL
1/2 KL
1/2-3/4 dl /André, Cabernet Sauvignon/

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesnak pokrájame na hrubšie plátky. Do umytej pečienky urobíme zárezy a do nich pozapichujeme cesnak tak, aby polovica trčala nad povrch pečienky.

  2. 2

    Okoreníme ju korením Divočina a natrieme horčicou rozmiešanou s Klasikom. Necháme marinovať 12 až 24 hodín v chlade.

  3. 3

    Po marinovaní posypeme rozmarínom a poukladáme na ňu plátky slaniny.

  4. 4

    Cibuľu nakrájame na kolieska, poukladáme na dno pekáča, na cibuľu dáme pečienku a podlejeme vínom.

  5. 5

    Dáme piecť asi na 30 minút. Osolíme opatrne po dopečení.

Diskusia k receptu

nonna
@evkalibka - ďakujem, dúfam, že bude chutiť a nebudete ma preklínať....Príjemné kulinárčenie želám!!!
1x mhh
jody
ja som pečienková, určite skúsim. Len namiesto Klasiku dám cesnak a ligurčekovú vňať a namiesto Divočiny podrvené borievky.
nonna
@jody - alternatívam sa nekladú medze, cesnaku je tam dosť, ligurček je fajn, môže sa dať aj tymián. Divočina je namixovaná, ak dáš borievky, bude chuť jednoznačnejšia.
jody
A čo obsahuje tá divočina? Že by som si to namiešala sama...
nonna
@jody - ojoj, to Ti nenapíšem, vrecko z toho už nemám, ale je dobrá, tak isto aj Korenie na zverinu, sú podobné a fakt vytvárajú divinovú chuť. Tých zložiek je tam viac, navyše nikde neuvádzajú pomerné množstvá, tak by si sa s tým natrápila. Investuj do toho, použiť môžeš aj na hocaké iné mäso, nič nepokazíš.