Vďaka použitým koreninám, ochucovadlám sa mi podarilo vykreovať chuť, ktorá je veľmi blízka divinovej. Pečienka bola jemnej konzistencie, v ústach sa doslova rozpadala. Blíži Zobraziť celý popisVďaka použitým koreninám, ochucovadlám sa mi podarilo vykreovať chuť, ktorá je veľmi blízka divinovej. Pečienka bola jemnej konzistencie, v ústach sa doslova rozpadala. Blíži sa Hubert, tento recepis je vhodný na tento deň.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
4 ks tenké plátky |
|
2 ks strúčiky veľké |
|
1 ksveľká |
|
2 ČL |
|
1 ČL s feferónami |
|
1/4 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2-3/4 dl /André, Cabernet Sauvignon/ |
|
|
Postup
-
1
Cesnak pokrájame na hrubšie plátky. Do umytej pečienky urobíme zárezy a do nich pozapichujeme cesnak tak, aby polovica trčala nad povrch pečienky.
- 2
Okoreníme ju korením Divočina a natrieme horčicou rozmiešanou s Klasikom. Necháme marinovať 12 až 24 hodín v chlade.
- 3
Po marinovaní posypeme rozmarínom a poukladáme na ňu plátky slaniny.
- 4
Cibuľu nakrájame na kolieska, poukladáme na dno pekáča, na cibuľu dáme pečienku a podlejeme vínom.
- 5
Dáme piecť asi na 30 minút. Osolíme opatrne po dopečení.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu