Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste

Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 25. septembra 2012
Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL
1 vetvička
30 g
5 ks
Maková krusta:
1 KL nasekaný
80 g, vyšľahané
60 g pomiešaný s práškovým cukrom
35 ml
50 g
40 g, biela
2 ks
5 g




Postup

  1. 1

    Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým z makovej hmoty narežeme pásiky asi 3,5 x 15 cm. Keď je chrbát upečený, opatrne naň priložíme makovú hmotu a formujeme ju pozdĺž chrbta.

  2. 2

    Takto obalený chrbát opečieme na spenenom masle. Porciujeme filetky vo veľkosti 3–4 cm. Servírujeme s krémom z ružičkového kelu (opečeného na masle a slaninke a po vychladnutí zmixovaného s kyslou smotanou) a palacinkovou tortičkou (tri vrstvy palaciniek natieraných husacou pečeňou a vykrojených do kruhu).

  3. 3

    Krusta z modrého maku: mak a pomarančový džús 15 minút povaríme. Orechy skaramelizujeme, posekáme nadrobno a pridáme k maku. Pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem masla a dobre zamiešame. Osolíme a okoreníme. Pridáme maslo a medzi dvoma papiermi na pečenie vyvaľkáme na hrúbku 4–5 mm. Odložíme do chladu.

Diskusia k receptu

martamm
Nápaditý receptík, len kde toho zajaca zohnať?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia