Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 25. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 PL |
|
1 vetvička |
|
30 g |
|
5 ks |
|
|
|
|
|
Maková krusta: | |
1 KL nasekaný |
|
80 g, vyšľahané |
|
60 g pomiešaný s práškovým cukrom |
|
35 ml |
|
50 g |
|
40 g, biela |
|
2 ks |
|
5 g |
|
Postup
-
1
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým z makovej hmoty narežeme pásiky asi 3,5 x 15 cm. Keď je chrbát upečený, opatrne naň priložíme makovú hmotu a formujeme ju pozdĺž chrbta.
- 2
Takto obalený chrbát opečieme na spenenom masle. Porciujeme filetky vo veľkosti 3–4 cm. Servírujeme s krémom z ružičkového kelu (opečeného na masle a slaninke a po vychladnutí zmixovaného s kyslou smotanou) a palacinkovou tortičkou (tri vrstvy palaciniek natieraných husacou pečeňou a vykrojených do kruhu).
- 3
Krusta z modrého maku: mak a pomarančový džús 15 minút povaríme. Orechy skaramelizujeme, posekáme nadrobno a pridáme k maku. Pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem masla a dobre zamiešame. Osolíme a okoreníme. Pridáme maslo a medzi dvoma papiermi na pečenie vyvaľkáme na hrúbku 4–5 mm. Odložíme do chladu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu