Foto: mmiro
Jeseň je časom tekvíc, tak pridávam do zbierky aj ja receptík ako sa mne páči.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu (ja som použil odrodu Butternut) nastrúhať na hrubo, trochu posoliť a nechať pár minút odležať.
-
2
2 väčšie cibule nakrájať najemno a osmažiť na troche olivového oleja. Pridať nastrúhanú tekvicu. Podliať trochou vody, aby sa nezačala pripalovať. Vody nedávať veľa 1 dcl úplne stačí. Tekvica sama pustí dosť. Za občasného premiešania priviesť k varu. Pridať 1 kocku zeleninového bujónu a variť asi 30 min.
-
3
Kým sa uvarí môžme pripraviť mäsko. 1 väčšiu cibuľu nakrájať najemno a osmahnúť na olivovom oleji. Stiahnuť z oheňa a pridať 2PL mletej červenej papriky sladkej. Vrátiť na oheň a nejakú pol minutku smažiť. Pridať mäso na kocky a chvíľu smažiť aby sa zatiahlo.
-
4
Podliať vodou, pridať rascu, soľ, korenie a rozmarín. Pomaly dusiť kým mäso nezmekne.
-
5
Spraviť z mlieka, smotany a 3 PL hl. múky zátrepku. Naliať do uvarenej tekvice, pridať kôpor a nechať preisť varom. Nakoniec posoliť a dochutiť octom podľa chuti.
-
6
Podávať s varenými zemiakmi, alebo čerstvým chlebom. Dobrú chut!
Diskusia k receptu