Tekvicový prívarok s duseným mäsom

mmiro - fotkammiro, 31. októbra 2012 14:28
Ďalšie recepty »
Tekvicový prívarok s duseným mäsomFoto: mmiro

Jeseň je časom tekvíc, tak pridávam do zbierky aj ja receptík ako sa mne páči.

6-8
porcií
30 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Tekvicu (ja som použil odrodu Butternut) nastrúhať na hrubo, trochu posoliť a nechať pár minút odležať.

    Tekvicový prívarok s duseným mäsom - obrázok 1
  2. 2

    2 väčšie cibule nakrájať najemno a osmažiť na troche olivového oleja. Pridať nastrúhanú tekvicu. Podliať trochou vody, aby sa nezačala pripalovať. Vody nedávať veľa 1 dcl úplne stačí. Tekvica sama pustí dosť. Za občasného premiešania priviesť k varu. Pridať 1 kocku zeleninového bujónu a variť asi 30 min.

    Tekvicový prívarok s duseným mäsom - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa uvarí môžme pripraviť mäsko. 1 väčšiu cibuľu nakrájať najemno a osmahnúť na olivovom oleji. Stiahnuť z oheňa a pridať 2PL mletej červenej papriky sladkej. Vrátiť na oheň a nejakú pol minutku smažiť. Pridať mäso na kocky a chvíľu smažiť aby sa zatiahlo.

    Tekvicový prívarok s duseným mäsom - obrázok 3
  4. 4

    Podliať vodou, pridať rascu, soľ, korenie a rozmarín. Pomaly dusiť kým mäso nezmekne.

    Tekvicový prívarok s duseným mäsom - obrázok 4
  5. 5

    Spraviť z mlieka, smotany a 3 PL hl. múky zátrepku. Naliať do uvarenej tekvice, pridať kôpor a nechať preisť varom. Nakoniec posoliť a dochutiť octom podľa chuti.

    Tekvicový prívarok s duseným mäsom - obrázok 5
  6. 6

    Podávať s varenými zemiakmi, alebo čerstvým chlebom. Dobrú chut!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist