Foto: ejmyejmy
Rada experimentujem, vymýšľam, tvorím v kuchyni...tento recept je jedným z nich :))
porcie
príprava
Postup
-
1
Lístkové cesto si môžme urobiť domáce, keď nestíham, väčšinou kupujem mrazené. Rozmrazené lístkové ceste si rozdelíme na rovnomerné plátky radličkou, rozvaľkáme valčekom na dlhé pláty, ktoré navinieme na formičky tvaru trubičiek. Potierame žltkom. Upečieme v predhriatej rúre na 200st. Pred dopečením môžme vrch presypať syrom, alebo korením. Po vybratí necháme vychladnúť.
- 2
Maslo rozpustíme na ohni, pridáme na rezance nakrájané morčacie prsia, krátko orestujeme. Pridáme soľ, rascu, rozmarín a čierne mleté korenie. Necháme dusiť do mäkka.
- 3
Trubičky z lístkového cesta plníme po jednom morčacím mäsom, aby vyplnilo celú dĺžku trubičky.
- 4
Do výpeku z morčacieho mäsa pridáme tavený syr a šľahačkovú smotanu, za stáleho miešania, kým nám nevznikne jemná sýrová omáčka, dochutíme mletým čiernym korením a rozmarínom. Pridáme na kúsky nakrájaný scedený ananás( ak máme ananásový kompót), najlepšie je čerstvé ovocie, ktoré očistíme a pridáme do omáčky, aj ako dekoráciu k jedlu na tanier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu