Lístkové trubičky s morčacím mäsom

ejmyejmy - fotkaEjmyejmy, 10. septembra 2012 13:25
Ďalšie recepty »

Lístkové trubičky s morčacím mäsomFoto: ejmyejmy

Rada experimentujem, vymýšľam, tvorím v kuchyni...tento recept je jedným z nich :))

4
porcie
50 min
príprava

Suroviny

1  balenie mrazené
1 kg
 rozpustené
200  g
1  kelímok
  - kúsky
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Lístkové cesto si môžme urobiť domáce, keď nestíham, väčšinou kupujem mrazené. Rozmrazené lístkové ceste si rozdelíme na rovnomerné plátky radličkou, rozvaľkáme valčekom na dlhé pláty, ktoré navinieme na formičky tvaru trubičiek. Potierame žltkom. Upečieme v predhriatej rúre na 200st. Pred dopečením môžme vrch presypať syrom, alebo korením. Po vybratí necháme vychladnúť.

  2. 2

    Maslo rozpustíme na ohni, pridáme na rezance nakrájané morčacie prsia, krátko orestujeme. Pridáme soľ, rascu, rozmarín a čierne mleté korenie. Necháme dusiť do mäkka.

  3. 3

    Trubičky z lístkového cesta plníme po jednom morčacím mäsom, aby vyplnilo celú dĺžku trubičky.

  4. 4

    Do výpeku z morčacieho mäsa pridáme tavený syr a šľahačkovú smotanu, za stáleho miešania, kým nám nevznikne jemná sýrová omáčka, dochutíme mletým čiernym korením a rozmarínom. Pridáme na kúsky nakrájaný scedený ananás( ak máme ananásový kompót), najlepšie je čerstvé ovocie, ktoré očistíme a pridáme do omáčky, aj ako dekoráciu k jedlu na tanier.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist