Jahňacie s vínovou omáčkou

egreska - fotkaegreska, 16. novembra 2012
Jahňacie s vínovou omáčkou
Foto: egreska

Suroviny

 karé
Pác:
Omáčka:
1 ks
25 g
50 ml
175 ml
150 ml
1-2 čl




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme. Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke, opečieme mäsko a odložíme do tepla. Na panvicu pridáme zvyšok masla, nakrájanú cibulu a restujeme vo výpeku až do zhnednutia (nie zhorenia!). Pridáme balsamicový ocot a necháme pár minút vyvariť. Prilejeme víno,o chvíľu vývar a necháme zredukovať, až kým sa všetko pekne nespojí. Nakoniec môžete dochutiť brusnicovým džemom. Teplé medajlónky prelejeme na tanieri omáčkou. Ja som k tomu podávala zemiakové pyré, medovú mrkvu s tymiánom a hrášok na masle.

Diskusia k receptu

afataga
vyborny recept, len pre mna z ineho masa, jahnacinu nejem, ale urobim z prasacieho :-) robievam trochu podobne na vine, ale bravcove
cistinka
Jéminenku...to vyzerá dokonale! Ďalší tvoj super receptík :-)
marijanna
...hmmm dala by som si...egreška ty si geni..stale maš take perfektne a krasne nafotene recepty...ststni su tvoji,ktorych takto rozmaznavaš..:) ukladam..:)
egreska
dakujem za komentáre..@marijanna nafotené sú biedne lebo mi to jednoducho nejde ,na fotenie som antitalent, ale aj zlá fotka je lepšia ako žiadna :-) rodinka je rada že vyváram & vypekám ale snažím sa robit jednoduché a rýchle recepty ,aby sme sa mohli venovat aj iným veciam :-)
frezia
Krasny recept, prave chcem robit jahnacinu, tak ju spravim podla teba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia