Foto: catthy6093
Inšpiroval ma seriál "S talianom v kuchyni", ktorý pripravoval bravčovú panenku. Niečo som odobrala, niečo pridala a môj prvý kulinársky pokus s bravčovým vyšiel Zobraziť celý popisInšpiroval ma seriál "S talianom v kuchyni", ktorý pripravoval bravčovú panenku. Niečo som odobrala, niečo pridala a môj prvý kulinársky pokus s bravčovým vyšiel vynikajúco.
porcií
príprava
na 150/200 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, na vrchu narežeme (spravíme mriežku, zárezy cca 0,5 cm). Do zárezov poriadne votrieme rozmarín (čerstvý na drobno pokrájaný, ja som dala sušený) spolu so soľou a olivovým olejom (poprípade klasickým slnečnicovým). Mäso ešte prešpikujeme cesnakom (celé strúčiky vopchať do mäsa) a ešte raz z vrchu posolíme. Na vrch mäsa dáme plátky oravskej slaniny.
-
2
Podlejeme ešte olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 150 stupnov na 50 minút.
- 3
Mäso vyberieme z trúby, pridáme posolené zemiaky pokrájané na štvrťky. Vrátime do trúby a pečieme ďalších 30 minút pri teplote 200 stupňov. Tá chuť slaniny, mäsa a rozmarínu je niečo neopísateľné. Mäsko je mäkkučké, som s výsledkom naozaj spokojná :)))
- 4
K mäsku som ešte spravila miešaný šalát, aby to nebolo také suché (paradajky, paprika, cibuľa a zaliať sladkokyslým nálevom) Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
musi sa masko pocas pecenia zakryt?
Akurat som to dorobila a doma sa len zaprasilo. :)
dakujem za recept, uz ho mam odlozeny vo svojich oblubenych.
Nemusí, vďaka slaninke mäso nieje suché zvrchu takže sa nespečie
ty si co za typka,ze si na vareche zacal reagovat na prispevky stare 8rokov.a navyse to mäso suche je,aspon pre mna.