Recepty, kde je rozmarín
Hubová nátierka na chrumkavej bagete
Očistené a umyté huby urestujeme na cibuľke. Pridáme slaninu, soľ, korenie, rozmarín a...
Hovädzí guláš na červenom víne /fotorecept/
Chutný guláš, ktorý nepotrebuje veľa slov, len poriadne hladné bruško...
Brokolicové ragú
Mám očistnú 28 dňovú kúru naordinovanú mojou dcérou. Aby sa predpísané jedlá dali s čistým svedomím...
Pšenično-ražný kváskový chlieb 2.
V chlebníku nič, víkend pred nami, naplánované ratatouille a k tomu ja potrebujem chlieb.....
Filé s citrónom a bylinkami
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš...
Fokacia a la Tomáš Opletal
Prvý z receptov, ktorý som varila s Tomášom Opletalom a Ľudom Vargovčíkom v ich škole
varenia....
Pstruh po domácky
Tento recept patrí k mojim obľúbeným jedlám a preto som sa ho rozhodol zverejniť a robíme ho...
Marinovaný Heik na Grille
Začal sa nám čas grilovačiek posedení s priateľmi tak som sem pridal jeden chutný a jednoduchý recept...
Vykostené plnené kurča - fotorecept
Plnené kurča je v našej rodine obľúbené, ale väčšine členov vadia kuracie kosti. Tak som...
Paradajková polievka z paradajok
Táto polievka sa pripravuje zo skutočných paradajok (nie pretlaku, atď. ), preto aj jej chuť...
Chlieb s čiernymi olivami a rozmarínom
Tento chlebík je veľmi dobrý k rôznym syrom alebo ako príloha k talianskym jedlám. Veľmi
ľahký...
Zapekané slimáky
Zapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto...
Tagliatelle con salsiccia e funghi
Tento recept mam z jedneho talianskeho casopisu. Doma sme si ho velmi oblubili.
Kolienko na čiernom pive
Koleno vykostíme, naplníme v horúcej vode sparenými kelovými listami. Pridáme soľ, korenie, cesnak...
Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr....
Čertov rolovaný bôčik
Údené mäso, bylinky, cesnak a feferónky nakrájame nadrobno, zmiešame a dochutíme. Bôčik rozrežeme,...
Rozmarínovo-olivové cookies
Rúru predhrejeme na 180 oC. Zmiešame sódu bikarbónu, soľ, čierne korenie a Heru...
Cookies s bylinkami a cesnakom
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame ingrediencie a na záver do masy pridáme všetky bylinky...
Pomarančové kuracie prsia s pečenou zeleninou
Zeleninu očistíme, a dáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, osolíme...
Hokejové ratatouille
ked potrebujem rýchly obed počas týchto hokejových dni tak moja voľba padne na toto
Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom
Jednoducha a chutna uprava mojej oblubenej baraninky... odporucam robit v tlakovom hrnci, aj ked je recept urceny...
Makrela na červenom víne a brusniciach
Receptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na...
Hliva kráľovská na spôsob mušlí sv. Jakuba so špargľou
Pripravíme si čo najrovnejšie kusy hlivy kráľovskej. Klobúčiky odrežeme.
Chrumkavé kolienko s chrenovým šalátom
Koleno umyjeme, dobre nasolíme a vtrieme po celom povrchu rozmarín a cesnak. Takto pripravené koleno...
Zapekané plnené baklažány
Tento chutný baklažánik vymyslela moja manželka a je to výborná chutná varianta bez mäska, takže vhodná...
Marinované morčacie krídla
Vyborne a s poharom cerveneho nemali chybu. Viem si ich predstavit aj na grile, vlastne...
Jahňa na zelenine
Jahňacina nie je až taká bežná ani v našich končinách, ale nakoľko tieto huňaté zvieratká ...
Kapustová polievka alebo Kapustnica?
zvýšila mi kyslá kapusta a bolo by jej škoda tak som mala o obed postarané :)
Jelení chrbát s paštrnákovým pyré a ružičkovým kelom
Jelení chrbát umyjeme, osušíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom, pridáme čerstvý...
Domáci chlebík po taliansky
Dala som sa na pečenie chlebíkov, kombinácia receptu talianskeho chleba a slovenského, tu
je výsledok...
Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi
Väčšie zemiaky umyjeme, rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 50 minút....
Talianska paradajková polievka
Recept mám pôvodne z knihy Vysoká škola varenia, no mierne som ho upravila kvôli
svojej bezmliečnej...
Hubová nátierka na chrumkavej bagete
Očistené a umyté huby urestujeme na cibuľke. Pridáme slaninu, soľ, korenie, rozmarín a...
Hovädzí guláš na červenom víne /fotorecept/
Chutný guláš, ktorý nepotrebuje veľa slov, len poriadne hladné bruško...
Brokolicové ragú
Mám očistnú 28 dňovú kúru naordinovanú mojou dcérou. Aby sa predpísané jedlá dali s čistým svedomím...
Pšenično-ražný kváskový chlieb 2.
V chlebníku nič, víkend pred nami, naplánované ratatouille a k tomu ja potrebujem chlieb.....
Filé s citrónom a bylinkami
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš...
Fokacia a la Tomáš Opletal
Prvý z receptov, ktorý som varila s Tomášom Opletalom a Ľudom Vargovčíkom v ich škole varenia....
Pstruh po domácky
Tento recept patrí k mojim obľúbeným jedlám a preto som sa ho rozhodol zverejniť a robíme ho...
Marinovaný Heik na Grille
Začal sa nám čas grilovačiek posedení s priateľmi tak som sem pridal jeden chutný a jednoduchý recept...
Vykostené plnené kurča - fotorecept
Plnené kurča je v našej rodine obľúbené, ale väčšine členov vadia kuracie kosti. Tak som...
Paradajková polievka z paradajok
Táto polievka sa pripravuje zo skutočných paradajok (nie pretlaku, atď. ), preto aj jej chuť...
Chlieb s čiernymi olivami a rozmarínom
Tento chlebík je veľmi dobrý k rôznym syrom alebo ako príloha k talianskym jedlám. Veľmi ľahký...
Zapekané slimáky
Zapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto...
Tagliatelle con salsiccia e funghi
Tento recept mam z jedneho talianskeho casopisu. Doma sme si ho velmi oblubili.
Kolienko na čiernom pive
Koleno vykostíme, naplníme v horúcej vode sparenými kelovými listami. Pridáme soľ, korenie, cesnak...
Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr....
Čertov rolovaný bôčik
Údené mäso, bylinky, cesnak a feferónky nakrájame nadrobno, zmiešame a dochutíme. Bôčik rozrežeme,...
Rozmarínovo-olivové cookies
Rúru predhrejeme na 180 oC. Zmiešame sódu bikarbónu, soľ, čierne korenie a Heru...
Cookies s bylinkami a cesnakom
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame ingrediencie a na záver do masy pridáme všetky bylinky...
Pomarančové kuracie prsia s pečenou zeleninou
Zeleninu očistíme, a dáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, osolíme...
Hokejové ratatouille
ked potrebujem rýchly obed počas týchto hokejových dni tak moja voľba padne na toto
Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom
Jednoducha a chutna uprava mojej oblubenej baraninky... odporucam robit v tlakovom hrnci, aj ked je recept urceny...
Makrela na červenom víne a brusniciach
Receptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na...
Hliva kráľovská na spôsob mušlí sv. Jakuba so špargľou
Pripravíme si čo najrovnejšie kusy hlivy kráľovskej. Klobúčiky odrežeme.
Chrumkavé kolienko s chrenovým šalátom
Koleno umyjeme, dobre nasolíme a vtrieme po celom povrchu rozmarín a cesnak. Takto pripravené koleno...
Zapekané plnené baklažány
Tento chutný baklažánik vymyslela moja manželka a je to výborná chutná varianta bez mäska, takže vhodná...
Marinované morčacie krídla
Vyborne a s poharom cerveneho nemali chybu. Viem si ich predstavit aj na grile, vlastne...
Jahňa na zelenine
Jahňacina nie je až taká bežná ani v našich končinách, ale nakoľko tieto huňaté zvieratká ...
Kapustová polievka alebo Kapustnica?
zvýšila mi kyslá kapusta a bolo by jej škoda tak som mala o obed postarané :)
Jelení chrbát s paštrnákovým pyré a ružičkovým kelom
Jelení chrbát umyjeme, osušíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom, pridáme čerstvý...
Domáci chlebík po taliansky
Dala som sa na pečenie chlebíkov, kombinácia receptu talianskeho chleba a slovenského, tu je výsledok...
Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi
Väčšie zemiaky umyjeme, rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 50 minút....
Talianska paradajková polievka
Recept mám pôvodne z knihy Vysoká škola varenia, no mierne som ho upravila kvôli svojej bezmliečnej...