Pražma na zelenine

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 6. novembra 2012
Pražma na zelenine
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 v celku
800 g
4 ks
400 g
200 ml
1 ks
10 strúčikov
Paté:
200 g
2 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Vypitvané pražmy očistíme od zvyšných šupín. Osolíme a okoreníme z každej strany aj vnútri, kam vložíme aj kytičku petržlenovej vňate a štvrtinu citróna.

  2. 2

    Zeleninu očistíme a nakrájame na veľké kusy, ktoré vložíme spolu s rybami na pekáč. Pridáme olivový olej , biele víno, 8 strúčikov cesnaku, osolíme a okoreníme trochu aj zeleninu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 oC asi 25 minút.

  3. 3

    Medzitým olivy spolu s olejom, cesnakom a sušenými paradajkami rozmixujeme na paté. Osolíme a okoreníme. Pripravíme hrianky z bieleho pečiva. Upečené pražmy servírujeme spolu so zeleninou. Ako príloha sa podávajú hrianky potreté olivovým paté.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia