Pražma na zelenine
Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 6. novembra 2012
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 6. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vypitvané pražmy očistíme od zvyšných šupín. Osolíme a okoreníme z každej strany aj vnútri, kam vložíme aj kytičku petržlenovej vňate a štvrtinu citróna.
- 2
Zeleninu očistíme a nakrájame na veľké kusy, ktoré vložíme spolu s rybami na pekáč. Pridáme olivový olej , biele víno, 8 strúčikov cesnaku, osolíme a okoreníme trochu aj zeleninu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 oC asi 25 minút.
- 3
Medzitým olivy spolu s olejom, cesnakom a sušenými paradajkami rozmixujeme na paté. Osolíme a okoreníme. Pripravíme hrianky z bieleho pečiva. Upečené pražmy servírujeme spolu so zeleninou. Ako príloha sa podávajú hrianky potreté olivovým paté.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu