Pečené morčacie stehná s bylinkami

frezia - fotkafrezia, 20. septembra 2012
Pečené morčacie stehná s bylinkami
Foto: frezia

Ked budete toto jedlo piect,bude vam rozvoniavat cely byt. Je to lacny,kazdemu dostupny,ale velmi chutny recept.

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
8 strúčiky
 cerstvy,rozmarin
 ,petrzlen,zeler
10 ks mensie
  (olej olivovy)

Postup

  1. 1

    Morcacie stehna nasolime,prespikujeme cesnakom a cerstvym tymianom. Je dolezite,aby bol cerstvy,krasne mäso prevonia. Ocistenu mrkvu,petrzlen,zeler a cibulu pokrajame na väcsie kusky a pridame k mäsu. Taktiez zemiaky. Na kazde stehno dame kusok masla,alebo poprskame olivovym olejom. Pridame este kusok cerstveho rozmarinu a podlejeme trochou vody.

    Pečené morčacie stehná s bylinkami - obrázok 1
  2. 2

    Dame piect do vyhriatej rury. Obcas podlievame vypekom. Zvyknem stehna po polhodine otocit,aby mali peknu farbu.

    Pečené morčacie stehná s bylinkami - obrázok 2
  3. 3

    Bez pouzitia zemikov vhodne ako delena strava.

Diskusia k receptu

alexdidi
Sú naozaj chutné až na tie šľachy....ja ich preto pred podávaním vyťahujem /za surova to však ide ťažko/.Aj pripravené v tlakovom hrnci na zeleninke sú veľmi dobré.
babidka
@frezia , krasne sa ti podarili ! Kedzechovam uz roky morky , tak som prisla na rychly sposob ako odstranit slachy z tych spodnych stehien . je ich presne 14:-) Hned po uvareni /upeceni ,. uduseni/ zoberiem kombinovane klieste ktore mam specialne na tento "zakrok" - chytim po jednom vytrcajuce konce sliach a potiahnem .Taham dovtedy , kym ich nenapocitam presne 14...Az vtedy mam istotu , ze nikto nebude hundrat :-)
bozulka
@babidka , ty si to odkukala ? Robím presne tak,len som ich nikdy nepočítala :-) ,pokiaľ som videla dovtedy som ťahala...
@frezia , receptík sa mi páči,robím podobne len na morku okrem masla pridávam aj plátky kvalitnej údenej slaninky.Mrkvu som nedávala,ale vyskúšam,určite sa nič nepokazí.
frezia68
Nuž stehná nekupujem práve kvôli tým šľahám,ale už ich kúpim a vyskúšam :-)
frezia
Dakujem vam,mozete pouzit aj horne stehna,tie som uz tiez takto robila a boli vyborne a bez tych kosticiek.
mirek346
Vyzerá to perfektne a určite to aj výborne chutí.Už mám inšpiráciu.
bembo
Tvoj recept sa mi veľmipáči.Dnes som dal vymraziť dolné stehná z morky,čo som rozporcoval na vianoce.Večer nasolím,zajtra pečiem.Verím,že sa vydaria, a že ich budem robiť častejšie
frezia
Mily @bembo , dakujem za komentar, verim, ze uvaris vyborne a vsetci budu spokojni.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha