Foto: frezia
Ked budete toto jedlo piect,bude vam rozvoniavat cely byt. Je to lacny,kazdemu dostupny,ale velmi chutny recept.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Morcacie stehna nasolime,prespikujeme cesnakom a cerstvym tymianom. Je dolezite,aby bol cerstvy,krasne mäso prevonia. Ocistenu mrkvu,petrzlen,zeler a cibulu pokrajame na väcsie kusky a pridame k mäsu. Taktiez zemiaky. Na kazde stehno dame kusok masla,alebo poprskame olivovym olejom. Pridame este kusok cerstveho rozmarinu a podlejeme trochou vody.
-
2
Dame piect do vyhriatej rury. Obcas podlievame vypekom. Zvyknem stehna po polhodine otocit,aby mali peknu farbu.
-
3
Bez pouzitia zemikov vhodne ako delena strava.
@frezia , receptík sa mi páči,robím podobne len na morku okrem masla pridávam aj plátky kvalitnej údenej slaninky.Mrkvu som nedávala,ale vyskúšam,určite sa nič nepokazí.