Foto: ejmyejmy
opäť niečo z mojej fantázie
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsia si narežeme na hrubšie rezy, naložíme do zmesi oleja s čiernym mletým korením, so steak korením. Uložíme do chladu minimálne na dve hodiny.
- 2
Na suchú rozpálenú panvicu, najlepšie na grilovaciu panvicu, uložíme morčacie rezy a prudko opečieme z oboch strán.
- 3
V druhej panvici rozpustíme cukor, pridáme vodu, plátok masla, rozpoltené vyčistené hrušky a krátko orestujeme. Hrušky vyberieme, do karamelovej omáčky pridáme biely rum a kakao, a miešame, kým nebude omáčka jemná. Odstavíme z ohňa.
- 4
Menšie zemiaky nakrájame na štvrtinky a dáme piecť. Ja pečiem vo fritéze ACTI FRY, s minimálnym množstvom oleja.
- 5
Na tanier ukladáme: steak, hrušku, dookola prelejeme sladkou omáčkou, rozdobíme vetvičkami rozmarínu. Ja som do rohu taniera naaranžovala motýľa vyrezaného formičkou z plátkového syra, a kvetinku syra vložila medzi zemiačiky a mäso.
- 6
Jedlo som chystala pre nás, mňa a manžela. Verte, že chutilo.:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu