Morčací steak s restovanou hruškou

ejmyejmy - fotkaejmyejmy, 11. septembra 2012
Morčací steak s restovanou hruškou
Foto: ejmyejmy

opäť niečo z mojej fantázie

2
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  rezne
1 ks
1  plátok
1  lyžička
1  lyžička
4  cl
1  dl horúca
vetvičky čerstvý
tenký plátok




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia si narežeme na hrubšie rezy, naložíme do zmesi oleja s čiernym mletým korením, so steak korením. Uložíme do chladu minimálne na dve hodiny.

  2. 2

    Na suchú rozpálenú panvicu, najlepšie na grilovaciu panvicu, uložíme morčacie rezy a prudko opečieme z oboch strán.

  3. 3

    V druhej panvici rozpustíme cukor, pridáme vodu, plátok masla, rozpoltené vyčistené hrušky a krátko orestujeme. Hrušky vyberieme, do karamelovej omáčky pridáme biely rum a kakao, a miešame, kým nebude omáčka jemná. Odstavíme z ohňa.

  4. 4

    Menšie zemiaky nakrájame na štvrtinky a dáme piecť. Ja pečiem vo fritéze ACTI FRY, s minimálnym množstvom oleja.

  5. 5

    Na tanier ukladáme: steak, hrušku, dookola prelejeme sladkou omáčkou, rozdobíme vetvičkami rozmarínu. Ja som do rohu taniera naaranžovala motýľa vyrezaného formičkou z plátkového syra, a kvetinku syra vložila medzi zemiačiky a mäso.

  6. 6

    Jedlo som chystala pre nás, mňa a manžela. Verte, že chutilo.:)

Diskusia k receptu

tatranka
Krásny recept.Určite veľmi chutný.Mám rada jedlo,kde sa použije k mäsu ovocie.
medulienka122
Práve dnes som konečne oprášila svoju fritézu ACTI FRY, lebo som do starej, klasickej nemala dosť fritolu. Táto je super, pečie pri minimálnom tuku, len to trvá trochu dlhšie. Tvoj recept urobím už podľa teba. A mäso by sa tam nemohlo tiež piecť? Ja si myslím, že hej, keď sa najprv povrch mäsa prudko zapečie na panvici. No vyskúšam.
ejmyejmy
V acti fry by som asi nepiekla steak, neviem, mozno je dobre vyskusat to, :)) ale porovnavala som pecene cevabcici v acti fry, s cevabcici na rozpalenom oleji v panvici......to sa neda porovnat!!!! V acti fry boli lahkeeeee a este viac sa zvyraznila chut a vona mleteho masa :)) dakujem za pozitivne komentare, srdce to potesi a povzbudi :-)
klaura
určite chutný recept ... mám rada sladkastú kombináciu s mäsom ... a veľmi chválim aranžovanie ... ako od profíka ... a možno ním si ... hi hi
ejmyejmy
nie nie, nie som od fachu gastronómie, je to len záľuba, moja profesia je úúúúplne niekde inde :), dakujem za chválu :)
elekra
Krásne naaranžované a určite aj veľmi chutné. Mám rada takúto úpravu surovín len zemiaky pečiem v rúre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia