Foto: matus113
Dusená ryba plná byliniek.
2
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na začiatku si pražmu nožom očistíme od šupín. Ryby zvonka aj zvnútra osolíme a dovnútra dáme petržlenovú vňať, rozmarín a tymián. Pokrájame zvyšok byliniek, feferónku a rajčiny na menšie kocky.
- 2
Na olivovom oleji si osmažíme cibuľu. Pridáme nakrájané bylinky a feferónky, aby sa chute spojili. Po chvíli pridáme nakrájané rajčiny. Zmes okoreníme, osolíme a podusíme. Pridáme pražmu a zalejeme ju bielym vínom. Opäť osolíme a okoreníme.
- 3
Približne po 20 minútach je ryba pripravená na podávanie. Príloha môžu byť opekané zemiaky alebo zeleninový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu