Tekvicový prívarok s baraním rebierkom

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 21. októbra 2012
Tekvicový prívarok s baraním rebierkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 stonky
2 ks, väčšie
4 strúčiky
1 ks
400 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Baranie mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu, preložíme rozmarínom, pretrieme tukom a necháme deň postáť. Na druhý deň dáme do pekáča, podlievame a pečieme pri teplote 180 oC.

  2. 2

    Dve tretiny očistenej tekvice nastrúhame, zvyšok nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame najemno, vložíme do rozpáleného tuku, opečieme a pridáme nastrúhanú tekvicu, koreniny a všetko rozvaríme. Potom pridáme kocky tekvice a uvaríme ich do mäkka.

  3. 3

    Zahustíme smotanou, dochutíme cukrom, soľou a octom. (Ocot zohrejeme v naberačke a zamiešame do omáčky, nezrazí sa.)

Diskusia k receptu

marcy
ak by som mala baranie rebrá,tak určite s krúpami na koreňovej zelenine :o).....až potom Tvoj iste chutný recept :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia