Tekvicový prívarok s baraním rebierkom
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 21. októbra 2012
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 21. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baranie mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu, preložíme rozmarínom, pretrieme tukom a necháme deň postáť. Na druhý deň dáme do pekáča, podlievame a pečieme pri teplote 180 oC.
- 2
Dve tretiny očistenej tekvice nastrúhame, zvyšok nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame najemno, vložíme do rozpáleného tuku, opečieme a pridáme nastrúhanú tekvicu, koreniny a všetko rozvaríme. Potom pridáme kocky tekvice a uvaríme ich do mäkka.
- 3
Zahustíme smotanou, dochutíme cukrom, soľou a octom. (Ocot zohrejeme v naberačke a zamiešame do omáčky, nezrazí sa.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu