Foto: peknadomacnost
Nedávno som vyskúšala tento recept a musím sa s ním podeliť. Som syrožrút a takto zapekaný camembert s medom je fakt lahôdka. Najlepšie sa Zobraziť celý popisNedávno som vyskúšala tento recept a musím sa s ním podeliť. Som syrožrút a takto zapekaný camembert s medom je fakt lahôdka. Najlepšie sa papá, keď kúskov pripravíte viac, pre ešte viac priateľov za stolom.
porcia
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Všetko čo budete potrebovať, je syr camembert, med, čerstvý rozmarín, mandľové lupienky a pečivo.
-
2
V hrnci alebo na panvici zohrejeme med s čerstvým rozmarínom. Pridáme trošku vody na zriedenie a na miernom ohni povaríme 10 minút, aby sa nám do medu vyvarila chuť rozmarínu. Stále miešať :)
-
3
Keď je medík pripravený, nožom odrežeme vrchnú stranu syra.
-
4
Do takto pripraveného camemebertu nalejeme horúci med (bez vyvarených kúskov rozmarínu). Pridáme čerstvú vetvičku rozmarínu.
-
5
Syr šupneme do vyhriatej rúry na 175°C a necháme ho piecť 15 minút.
-
6
Keď je upečený, je krásne mäkký a voňavý. Servírujte ho na drevenú dosku, posypte mandlovými lupienkami a podávajte s opečeným pečivom.
Diskusia k receptu