Zapekaný camembert

peknadomacnost - fotkapeknadomacnost, 28. septembra 2012

Nedávno som vyskúšala tento recept a musím sa s ním podeliť. Som syrožrút a takto zapekaný camembert s medom je fakt lahôdka. Najlepšie sa Zobraziť celý popisNedávno som vyskúšala tento recept a musím sa s ním podeliť. Som syrožrút a takto zapekaný camembert s medom je fakt lahôdka. Najlepšie sa papá, keď kúskov pripravíte viac, pre ešte viac priateľov za stolom.

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

1
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Všetko čo budete potrebovať, je syr camembert, med, čerstvý rozmarín, mandľové lupienky a pečivo.

    Zapekaný camembert - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci alebo na panvici zohrejeme med s čerstvým rozmarínom. Pridáme trošku vody na zriedenie a na miernom ohni povaríme 10 minút, aby sa nám do medu vyvarila chuť rozmarínu. Stále miešať :)

    Zapekaný camembert - obrázok 2
  3. 3

    Keď je medík pripravený, nožom odrežeme vrchnú stranu syra.

    Zapekaný camembert - obrázok 3
  4. 4

    Do takto pripraveného camemebertu nalejeme horúci med (bez vyvarených kúskov rozmarínu). Pridáme čerstvú vetvičku rozmarínu.

    Zapekaný camembert - obrázok 4
  5. 5

    Syr šupneme do vyhriatej rúry na 175°C a necháme ho piecť 15 minút.

    Zapekaný camembert - obrázok 5
  6. 6

    Keď je upečený, je krásne mäkký a voňavý. Servírujte ho na drevenú dosku, posypte mandlovými lupienkami a podávajte s opečeným pečivom.

    Zapekaný camembert - obrázok 6

Diskusia k receptu

lusinkab
Ja ho tiez velmi milujem,ale este takto som ho neskusala robit :-) normalne to mam s brusnicovou omackou alebo len med ale paci sa mi ta kombinacia takze najblizsie vyskusam takto :-)
evusik
krásne nafotený recept :-) a keďže syry milujem a všetko čo treba doma mám, idem aj hneď vyskúšať....
monzet
Parádička!Túto kombináciu musím skúsiť...
marianne
doteraz som robila vzdy len grilovany,velmi ho mam rada,jednoduche a vyborne,na tu chut medu v kombinacii s camembertom som zvedava
domci4
Aj ja ho zbožňujem s brusnicovou omáčkou, možno tá sladkosť medu dodá niečo podobné ako brusnice :)
tinca
tak toto je bomba,krásne foto:)
skye
s medom som to uz jedla a poviem vam ...no proste bomba !!!!
medulienka122
no toto! s medom som to ešte nejedla, vyskúšam, ináč- chválim ťa, ako poctivo si to krok za krokom nafotila...:-)
elekra
Nádhera. Robievame grilovaný, ale aj tento sa mi páči. Vyskúšame.
valeri
Musí to byť bomba, mám doma práve v chladničke 1 syr, tak môžem vyskúšať, len neviem, prečo ten med tak dlho variť a ešte k tomu s vodou. Veď sa v ňom všetko dobré zničí.
1x staja
peknadomacnost
Valeri, med sa povarí preto, aby sa doň vyvarila chuť rozmarínu, tá je tam naozaj dôležitá. Voda je na zriedenie, inak by med hneď karamelizoval a pripálil sa :)
katka78
Ja som mala doma hermelín, spravila som si ten, pred chvíľkou som dojedla, musím pochváliť, bol skvelý! Ďakujem za recept!
lenaer
bez komentára :) jednoducho skvelééééé :)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia