Zapekaný camembert

peknadomacnost - fotkapeknadomacnost, 28. septembra 2012

Nedávno som vyskúšala tento recept a musím sa s ním podeliť. Som syrožrút a takto zapekaný camembert s medom je fakt lahôdka. Najlepšie sa papá, keď kúskov pripravíte viac, pre ešte viac priateľov za stolom.

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

1
3 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetko čo budete potrebovať, je syr camembert, med, čerstvý rozmarín, mandľové lupienky a pečivo.

    Zapekaný camembert - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci alebo na panvici zohrejeme med s čerstvým rozmarínom. Pridáme trošku vody na zriedenie a na miernom ohni povaríme 10 minút, aby sa nám do medu vyvarila chuť rozmarínu. Stále miešať :)

    Zapekaný camembert - obrázok 2
  3. 3

    Keď je medík pripravený, nožom odrežeme vrchnú stranu syra.

    Zapekaný camembert - obrázok 3
  4. 4

    Do takto pripraveného camemebertu nalejeme horúci med (bez vyvarených kúskov rozmarínu). Pridáme čerstvú vetvičku rozmarínu.

    Zapekaný camembert - obrázok 4
  5. 5

    Syr šupneme do vyhriatej rúry na 175°C a necháme ho piecť 15 minút.

    Zapekaný camembert - obrázok 5
  6. 6

    Keď je upečený, je krásne mäkký a voňavý. Servírujte ho na drevenú dosku, posypte mandlovými lupienkami a podávajte s opečeným pečivom.

    Zapekaný camembert - obrázok 6

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Ja ho tiez velmi milujem,ale este takto som ho neskusala robit :-) normalne to mam s brusnicovou omackou alebo len med ale paci sa mi ta kombinacia takze najblizsie vyskusam takto :-)
Musí to byť bomba, mám doma práve v chladničke 1 syr, tak môžem vyskúšať, len neviem, prečo ten med tak dlho variť a ešte k tomu s vodou. Veď sa v ňom všetko dobré zničí.

Pridaj komentár k receptu: