Foto: egreska
Postup
-
1
Jahňacie stehno deň dopredu napacujeme,ja som použila sol,korenie,cesnak,rozmarín,tymián,šalviu.Na horúcom oleji mäso opečieme do hneda a odložíme na pekáč.Zakryjeme aby zostalo teplé.
-
2
Vo výpeku po mäse opečieme nakrájanú mrkvu,petržlen a cibulu,pridáme bob.list.Opekáme pomaly až do hneda.
-
3
Pridáme paradajkový pretlak a chviľku orestujeme.
-
4
Zalejeme vínom a 15 minút redukujeme.
-
5
Potom prilejeme vodu.
-
6
Mäso podlejeme ,zakryjeme a pečieme na 170 st 2,5 hodiny.Priebežne dolievajte vodu.
-
7
Prepáčte,ale zvyšok som už nestihla nafotiť lebo všetci boli hladní a chceli hneď jesť :-) Keď je mäso mäkké,odložíme ho do tepla a omáčku so zeleninou rozmixujeme ponorným mixérom.Mäsko by malo odpadávať od kosti a rozplývať sa na jazyku..
Diskusia k receptu