Jahňacie stehno ako bavlnka

egreska - fotkaegreska, 12. decembra 2012
Jahňacie stehno ako bavlnka
Foto: egreska

Suroviny

1 kg
3 ks
2-3 ks
2-3 ks
4 ks strúčiky
1 ks malý
3 dcl
5 dcl horúca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie stehno deň dopredu napacujeme,ja som použila sol,korenie,cesnak,rozmarín,tymián,šalviu.Na horúcom oleji mäso opečieme do hneda a odložíme na pekáč.Zakryjeme aby zostalo teplé.

    Jahňacie stehno ako bavlnka - obrázok 1
  2. 2

    Vo výpeku po mäse opečieme nakrájanú mrkvu,petržlen a cibulu,pridáme bob.list.Opekáme pomaly až do hneda.

    Jahňacie stehno ako bavlnka - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme paradajkový pretlak a chviľku orestujeme.

    Jahňacie stehno ako bavlnka - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme vínom a 15 minút redukujeme.

    Jahňacie stehno ako bavlnka - obrázok 4
  5. 5

    Potom prilejeme vodu.

    Jahňacie stehno ako bavlnka - obrázok 5
  6. 6

    Mäso podlejeme ,zakryjeme a pečieme na 170 st 2,5 hodiny.Priebežne dolievajte vodu.

    Jahňacie stehno ako bavlnka - obrázok 6
  7. 7

    Prepáčte,ale zvyšok som už nestihla nafotiť lebo všetci boli hladní a chceli hneď jesť :-) Keď je mäso mäkké,odložíme ho do tepla a omáčku so zeleninou rozmixujeme ponorným mixérom.Mäsko by malo odpadávať od kosti a rozplývať sa na jazyku..

    Jahňacie stehno ako bavlnka - obrázok 7

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Zdravím, včera som robila tento recept je naozaj vynikajúci. Spravila som ho ako slávnostný narodeninový obed a chutilo úplne všetkým, aj deťom. Veľmi pekne ďakujem a prajem veľa veľa úspechov v kuchyni aj mimo nej :)
Včera som ju robila a všetkým veľmi chutila. V jednoduchosti je krása, veľmi vydarený recept , chutný a v podstate bezprácny. Odporúčam vyskúšať.

Pridaj komentár k receptu: