Kačacie stehno na pikantnom špenátovom hniezde so zemiakovými knedličkami
Boris Dudík
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
60 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
4 ks |
|
400 g (aj mrazený) |
|
100 g |
|
4 ks malé |
|
3 - 4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zemiakové knedle: | |
700 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Kačacie stehná si deň vopred namarinujeme. Nasolíme, okoreníme bielym korením, posekaným rozmarínom a tymianom. Pred pečením stehná podlejeme trochou vody a pečieme pri 190 °C asi hodinu.
- 2
Na väčšie kúsky nasekaný a sparený špenát podusíme na masle, nasekanom čili, cesnaku, rasci, mletom korení a soli asi 2-3 minúty.
- 3
Z uvarených a prelisovaných zemiakov, múky, krupice, vajca a soli spracujeme tuhé cesto. Vytvarujeme knedle a varíme vo vriacej osolenej vode asi 15-20 minút.
- 4
Pri podávaní si do okrúhlej formičky natlačíme podusený špenát. Môžeme dozdobiť lístkami baby špenátu, čili papričkami a opečenou polovicou hlavičky cesnaku. Zemiakové knedličky si môžeme nakrájať do rôznych tvarov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu