Pečená panenka so smotanovými cibuľkami a hubami

egreska - fotkaegreska, 12. januára 2013
Pečená panenka so smotanovými cibuľkami a hubami
Foto: egreska

Suroviny

Mäso:
1 kg
4 PL
3 strúčiky
Omáčka:
500 g
2 PL
12 ks (malé)
3 strúčiky
1 PL
1/4 šálky
1/4 šálky
1 pl
1 téglik




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme huby (ja som použila mrazenu zmes -šampiony,dubáky,kuriatka,hlivu),hodíme na panvičku a vydusíme všetku vodu,prilejeme olej,očistené cibulky,cesnak,horčicu,víno,vývar ,zakryjeme a necháme asi 1/2 hodinku dusit.Na koniec prilejeme smotanu,ochutíme korením,pridáme maslo a petrž.vnat.

  3. 3

    Odležané mäsko opečieme na oleji zo všetkých strán,preložíme do pekáča,podlejeme troškou vody ,zakryjeme a šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi na 20 minut.Necháme 10 minut v teple a nakrájame na tenké plátky.Ja som podávala s pečenými rozmarínovými zemiakmi v šupke.

Diskusia k receptu

havino
výborné jedlo, dosť často ho varím, omáčku robím , ako ty @egre ška,síce bez horčice a cesnaku, skúsim pridať, pridávam k hubám aj prášok pomletý z viac druhov sušených húb, ale panenku robím plátky na pánvici, ešte som ju v kuse nepiekla
afataga
pekny recept aj vysledok, az na ten bujon, aj fotka si ti vydarila
tinca
krásny rcp a na panenku ich nikdy nie je dosť:)p.s.krásne foto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia