Pečená panenka so smotanovými cibuľkami a hubami
Foto: egreska
Suroviny
Mäso: | |
1 kg |
|
4 PL |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
500 g |
|
2 PL |
|
12 ks (malé) |
|
3 strúčiky |
|
1 PL |
|
1/4 šálky |
|
1/4 šálky |
|
1 pl |
|
|
|
|
|
1 téglik |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat.
- 2
Medzitým si pripravíme huby (ja som použila mrazenu zmes -šampiony,dubáky,kuriatka,hlivu),hodíme na panvičku a vydusíme všetku vodu,prilejeme olej,očistené cibulky,cesnak,horčicu,víno,vývar ,zakryjeme a necháme asi 1/2 hodinku dusit.Na koniec prilejeme smotanu,ochutíme korením,pridáme maslo a petrž.vnat.
- 3
Odležané mäsko opečieme na oleji zo všetkých strán,preložíme do pekáča,podlejeme troškou vody ,zakryjeme a šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi na 20 minut.Necháme 10 minut v teple a nakrájame na tenké plátky.Ja som podávala s pečenými rozmarínovými zemiakmi v šupke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu