Plnené kuracie závitky

anicka789 - fotkaanicka789, 8. januára 2013
Plnené kuracie závitky
Foto: anicka789
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
300 g
200 g
120 g
10 ks strednej veľkosti




Postup

  1. 1

    Špenátové a šalátové lístky ( môžu byť aj čisto špenátové, ja som použila aj šalátové, keďže v obchode mali posledné balenie špenátových) umyjeme, obtrháme a dáme do jemne osolenej studenej vody. (Pár lístkov môžeme dať nabok a použijeme ich ako prílohu) Privedieme k varu, chvíľku povaríme, aby zmäkli. Scedíme a necháme dostatočne odkvapkať.

  2. 2

    Stredne veľké zemiaky so šupkou dôkladne umyjeme a predpripravíme si ich v mikrovlnke nech zmäknú. Po vybratí ich prekrojíme na polovicu. Zatiaľ na pekáč pridáme trochu oleja, poukladáme naň polovice zemiakov, ktoré posypeme rozmarínom, korením na zemiaky, soľou a dobre premiešame.

  3. 3

    Kuracie prsia umyjeme, necháme odkvapkať a vyklepeme na rezne menších rozmerov. Každý plátok osolíme a okoreníme. Do stredu každého plátku poukladáme trochu obvareného špenátu (ešte ho dobre vyžmýkame) a cherry paradajky nakrájané na štvrtinky (cca 4-5 štvrtiniek, záleží od veľkosti) Naplnený kurací plátok zvinieme do rolky ( môžme si pomôcť aj ihlicami na pečenie) a obalíme v strúhanke. Kto má po ruke aj med, miesto strúhanky môže rolku potrieť asi 1 ČL medu. Plnené kuracie závitky poukladáme na pekáč k zemiakom a vložíme do vyhriatej rúry. Prvých 15 minút pečieme na 220°C a zvyšný čas na 150°C. Podávame s čerstvými lístkami šalátu a cherry paradajkami. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia