Foto: stefanm
Mäso z hovädzieho krku používam väčšinou na prípravu polievky alebo na guláš. Tento plát, ktorý som mal od kamaráta, mi však nedal aby som Zobraziť celý popisMäso z hovädzieho krku používam väčšinou na prípravu polievky alebo na guláš. Tento plát, ktorý som mal od kamaráta, mi však nedal aby som nevyskúšal čo to s ním spraví, keď ho ugrilujem. Držal som sa hesla : ...v jednoduchosti je krása(!) , a teraz vám môžem potvrdiť že v jednoduchosti je aj lahodná chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso rozložíme na hrubší plát , potrieme chilli olejom , osolíme a ...
-
2
... na mierne naolejovanéj panvici opečieme .
-
3
Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu , rozmarín , podlejeme vodou a za občasného podlievania dusíme do mäkka . Mne to trvalo asi hodinu a štvrť .
-
4
Preložíme na gril a z oboch strán zagrilujeme .
-
5
Výpek rozmixujeme , pridáme chren , horčicu a podľa potreby zahustíme múkou alebo solamylom .
-
6
Podával som s chilly zemiakovými čipsami a zapijal pivom .
Diskusia k receptu