Hovädzí krk

stefanm - fotkastefanm, 29. novembra 2012
Hovädzí krk
Foto: stefanm

Mäso z hovädzieho krku používam väčšinou na prípravu polievky alebo na guláš. Tento plát, ktorý som mal od kamaráta, mi však nedal aby som nevyskúšal čo to s ním spraví, keď ho ugrilujem. Držal som sa hesla : ...v jednoduchosti je krása(!) , a teraz vám môžem potvrdiť že v jednoduchosti je aj lahodná chuť.

2
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso rozložíme na hrubší plát , potrieme chilli olejom , osolíme a ...

    Hovädzí krk - obrázok 1
  2. 2

    ... na mierne naolejovanéj panvici opečieme .

    Hovädzí krk - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu , rozmarín , podlejeme vodou a za občasného podlievania dusíme do mäkka . Mne to trvalo asi hodinu a štvrť .

    Hovädzí krk - obrázok 3
  4. 4

    Preložíme na gril a z oboch strán zagrilujeme .

    Hovädzí krk - obrázok 4
  5. 5

    Výpek rozmixujeme , pridáme chren , horčicu a podľa potreby zahustíme múkou alebo solamylom .

    Hovädzí krk - obrázok 5
  6. 6

    Podával som s chilly zemiakovými čipsami a zapijal pivom .

    Hovädzí krk - obrázok 6

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Mne sa to zdá príliš čierne- zhorené. Alebo je to len zlé foto? Ale ostatné farby sú v poriadku, tak neviem..... :-(((
Takze duseno-grilovane :-) Mam v mraznickach polovicu naporcovaneho mladeho byka a tak skusam stale nove recepty ...Tento mi pripada velmi zaujimavy . Viem , ze z mrazeneho masa to mozno nebude to prave - ale co uz narobim :-((((

Pridaj komentár k receptu: