Foto: vivaelin
Nepijeme alkohol, keďže občas nejaký dostaneme darom, rozhodla som sa ho využiť pre varenie. Ryby sa robievajú na víne, koňak alebo rum sa používa Zobraziť celý popisNepijeme alkohol, keďže občas nejaký dostaneme darom, rozhodla som sa ho využiť pre varenie. Ryby sa robievajú na víne, koňak alebo rum sa používa do koláčov, atď. Inšpirovala som sa talianskou kuchyňou, pretože tam alkohol v kuchyni používajú bežne a tu je môj recept.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
588 g |
|
110 ml |
|
130 ml biele víno |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
3 ks strúčiky |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 PL sušená |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Marináda: Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme. Dáme do misky, do ktorej pridáme: víno, šampanské, whisky, olej, bobkový list, cesnak, čierne korenie a tymián. Všetko poriadne premiešame. Prikryjeme a dáme na 12 h stáť do chladna.
- 2
Očistenú cibuľu, rajčiny a mrkvu nakrájame na kolečka. Maslom vymažeme ohňovzdornú formu na pečenie, do ktorej dáme: pripravenú zeleninu, zbytok masla, majoránku, rozmarín dobre premiešame.
- 3
Pridáme naložené mäso ešte raz dôkladne premiešame. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme približne 2 h. Podávame napríklad s cestovinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu