Marinované morčacie stehno po sedliacky

vivaelin - fotkavivaelin, 14. januára 2013
Marinované morčacie stehno po sedliacky
Foto: vivaelin

Nepijeme alkohol, keďže občas nejaký dostaneme darom, rozhodla som sa ho využiť pre varenie. Ryby sa robievajú na víne, koňak alebo rum sa používa do koláčov, atď. Inšpirovala som sa talianskou kuchyňou, pretože tam alkohol v kuchyni používajú bežne a tu je môj recept.

6
porcií
720 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

588 g
110 ml
130 ml biele víno
1 PL
2 PL
1 ks
3 ks strúčiky
1 KL
2 ks
3 ks
1 ks
1 PL sušená
1 KL
1 KL
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marináda: Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme. Dáme do misky, do ktorej pridáme: víno, šampanské, whisky, olej, bobkový list, cesnak, čierne korenie a tymián. Všetko poriadne premiešame. Prikryjeme a dáme na 12 h stáť do chladna.

  2. 2

    Očistenú cibuľu, rajčiny a mrkvu nakrájame na kolečka. Maslom vymažeme ohňovzdornú formu na pečenie, do ktorej dáme: pripravenú zeleninu, zbytok masla, majoránku, rozmarín dobre premiešame.

  3. 3

    Pridáme naložené mäso ešte raz dôkladne premiešame. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme približne 2 h. Podávame napríklad s cestovinami.

Recept je zaradený do kategórií:
Morčacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
používateľ nemá avatar
mb
zaujimavy, isto chutny recept, akurat pochybujem ze by sedliak lial do jedla pri vareni vino, whisky a este aj sampus. este tak ti sedliaci co sedia vo vlade ;) ale narobila si mi chute, idem si dat makrelu s octom a cibulou ;)
Máme veľmi radi morčacie stehno-horné, dolné, s kožou aj bez, je lepšie ako kuracie mäso. Jedna z úprav je na červenom víne dusené v rúre, nie je suché a je chutné.