Foto: ivka3
mali sme chuť na rybu, pre zmenu som kúpila ostrieža nílskeho - prvý krát, ale určite nie posledný :-)
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme zemiaky, nakrájame a dáme ich variť, osolíme. Po uvarení scedíme, pridáme kúsok masla a petržlenovú vňať (najlepšie čerstvú, ja som mala len sušenú).
- 2
Kým sa zemiaky varia, dáme si na panvicu olej a maslo (alebo len maslo), ostrieža umyjeme, prekrojíme na menšie filety, osolíme, okoreníme a vysmažíme z oboch strán.
- 3
Po vytiahnutí hotovej ryby z panvice, vhodíme do výpeku nakrájanú cibuľu, pridáme kvapku sójovej omáčky Tamari a osmažíme. Ozdobíme ňou rybu na tanieri a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu