Ostriež nílsky na prírodno s cibuľkou

ivka3 - fotkaivka3, 24. januára 2013
Ostriež nílsky na prírodno s cibuľkou
Foto: ivka3

mali sme chuť na rybu, pre zmenu som kúpila ostrieža nílskeho - prvý krát, ale určite nie posledný :-)

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

340 g
5 ks stredne veľké
1 ks veľká




Postup

  1. 1

    Očistíme zemiaky, nakrájame a dáme ich variť, osolíme. Po uvarení scedíme, pridáme kúsok masla a petržlenovú vňať (najlepšie čerstvú, ja som mala len sušenú).

  2. 2

    Kým sa zemiaky varia, dáme si na panvicu olej a maslo (alebo len maslo), ostrieža umyjeme, prekrojíme na menšie filety, osolíme, okoreníme a vysmažíme z oboch strán.

  3. 3

    Po vytiahnutí hotovej ryby z panvice, vhodíme do výpeku nakrájanú cibuľu, pridáme kvapku sójovej omáčky Tamari a osmažíme. Ozdobíme ňou rybu na tanieri a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

nonna
Vynikajúce!!!! Diétne a chuťovo sto-pro MŇAM. Už aj ukladám do KK! A aj hádžem na FBčko. Zaslúži si byť viac propagovaný.
tinca
vyzerá to super,ostrieža som ešte nejedla,hoci ryby milujem:)
henny44
zajtra vyskúšam,zostala rybka od vianoc...minulý rok som ostrieža len obalila v múke skorením na ryby a opiekla,bol vynikajúci...:-P






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia