Foto: slawek
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg cca |
|
1/2 kg malé |
|
1 vetvička |
|
4 strúčiky |
|
2 ks |
|
|
|
200 ml |
|
100 ml (môže byť biely alebo červený) |
|
|
Postup
-
1
Ingrediencie
-
2
Jahňaciu lopatku umyjeme a pokrájame na kúsky. Zalejeme vínnym octom zmiešaným s vodou tak, aby touto zmesou bolo mäso uplne pokryté. Marinujeme na chladnom mieste 30 minút. Cesnak nadrobno pokrájame a opražíme na olivovom oleji, pridáme paradajky a rozmarín a všetko spolu dusime asi 10 minut.
-
3
Mäso vyberieme z marinády a pridáme ho na panvicu k dusiacim sa paradajkám.
-
4
Podlejeme červeným vínom a dvoma šálkami vody. Posolíme a na slabom ohni za občasného miešania dusíme približne 2 hodiny.
-
5
Podávame s varenými zemiakmi.
-
6
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu