Jahňacina na červenom víne

slawek - fotkaslawek, 23. novembra 2012
Jahňacina na červenom víne
Foto: slawek
4
porcie
40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg cca
1/2 kg malé
1 vetvička
4 strúčiky
2 ks
200 ml
100 ml (môže byť biely alebo červený)




Postup

  1. 1

    Ingrediencie

    Jahňacina na červenom víne - obrázok 1
  2. 2

    Jahňaciu lopatku umyjeme a pokrájame na kúsky. Zalejeme vínnym octom zmiešaným s vodou tak, aby touto zmesou bolo mäso uplne pokryté. Marinujeme na chladnom mieste 30 minút. Cesnak nadrobno pokrájame a opražíme na olivovom oleji, pridáme paradajky a rozmarín a všetko spolu dusime asi 10 minut.

    Jahňacina na červenom víne - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vyberieme z marinády a pridáme ho na panvicu k dusiacim sa paradajkám.

    Jahňacina na červenom víne - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme červeným vínom a dvoma šálkami vody. Posolíme a na slabom ohni za občasného miešania dusíme približne 2 hodiny.

    Jahňacina na červenom víne - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s varenými zemiakmi.

    Jahňacina na červenom víne - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Jahňacina na červenom víne - obrázok 6

Diskusia k receptu

marianne
pekny recept,akurat som namocila jahnacie stehno do pacu,budem piect zajtra,recept pridam..s cherry paradajkami si spravime na leto,recept si odkladam
evusik
nie každý vie jahňacinu dobre pripraviť, preto ju veľa ľudí ani neje a to je škoda, pretože jahňacina je výborné a zdravé mäso... tvoja príprava bola určite skvelá, vyzerá to výborne a to krásne posedenie, paráda :-)
slawek
Jahnacina je velmi dobre a zdrave maso. Mas pravdu evusik, treba ho vediet pripravit: zbavit tuku, ktoreho aroma moze niekomu prekazat, namarinovat, okorenit cesnakom a bylinkami a potom taketo jedlo naozaj nema chybu. Dakujem Vam za reakcie :-).
izabella929
toto tvoje jedlo je priam ukážkové.-) krásne ale iste aj chutné.-) mám rada jahňacinku, je zdravá.-)
palokuchki
Zaujal ma tento tvoj recept. Ukladam si ho a ked budem mat jahnacinu tak to vyskusam.
euclides
Milujem jahnacie maso; mam pocit, ze na Slovensku sa pouziva pomenej, ak je vsak spravne pripravene, je jemne, makke, stavnate, jednoducho lahodka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia