Foto: gordonko
... pangasius mi ,,smrdí,, šťuku som nezohnal , zubáč boli iba filety ,tak som vyzkúšal Zobraziť celý popis... pangasius mi ,,smrdí,, šťuku som nezohnal , zubáč boli iba filety ,tak som vyzkúšal prví krát LOSOSa
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
...prichystané suroviny
-
2
..LOSOSa si umyjeme , osušíme ,vnútro mu nasolíme
-
3
pridáme posekanú petržlenovú vnať ,posypeme rozmarýnom
-
4
.. a pridáme platky masla - zavrieme ... z vrchu LOSOSa osolíme ,posypeme drcenou rascou, provensálským korením
-
5
... nachystaný alobal si potrieme olivovým olejom naň poukladáme na kolieska pokrájaný citron a nato položíme LOSOSa okorenenou stranou dole
-
6
... vrch LOSOSa opeť osolíme ,posypeme drcenou tascou ,provensálskými bylinkami položíme striedavo plátok citrona a plátok masla.... posypeme posekanou petržlenovou vnaťou ... alobal uzavrieme a dáme do rozpálenej trúby 200°C na 25 až 30 min
-
7
... po 30 minutách rozrežeme alobal a necháme ešte 15 min piecť
-
8
.... vrch popolievame výpekom ....po 15 minutách som LOSOSa obrátil a piekol ešte 5 minut
-
9
...LOSOS a všetko ostatné je pripravené môžme zasadnúť k vianočnému stolu DOBRÚ CHUŤ .... a príjemné sviatky všetkým VARECHArom
..... deti a žena ochutnali ,ale ostali pri morskej šťuke tak mi ostala polovička LOSOSa .....skúsim znej urobiť bajakú pomazánku či čo
zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/13608-otraveny-pan...
Citrón sa podával ako príloha (ako ku každej rybe na plátky alebo mesiačiky). Tento recept odporúčam vyskúšať, je ozaj výborný. Pangasa sme u nás v rodine už odpísali, hoci ryby máme radi a často:)
Som mimo civilizacie tu si ludia vyzuvaju boty - sandale ked idu do samosky. Ked sa vratim tak pridam ako tu robia tu rybu bez chute.
Ono je to asi daco take kdo nema rad ryby a za kazdu cenu by ich chcel jest a kazda citit rybou asi ako pre mna nemam rad baraninu a co by som snou postvaral aby nebola citit , no asi najlepsie nekupit.
čo sa týka pangasiusa, je pravda že propaganda (aj tá negatívna) je jedna vec a vlastná skúsenosť druhá... ja pangasiusa nekupujem z jediného dôvodu... má veľmi vysoký obsah vody, raz mal náš pes dietu tak som mu kúpila pangasiusa a celý balík som dala do vriacej vody, že ho len tak obvarím, že ako si náš psík pochutná :-) voda vzkypela, zostala zakalená - biela a ja som v nej začala hľadať pangasa - márne, nič som nenašla, vodu som preliala cez sítko a tam mi ostali len také biele šlaminy ako keby som varila bielko - skrátka som nejakých pár Eúr vyliala do výlevky, doslova.... preto už pangasa nekupujem, nebudem platiť za vodu....
ale minule som robila tresku a smrdela - ono je to asi ako zo všetkými potravinami, záleží aj na skladovaní a u rýb skutočne platí, že čerstvá je najlepšia.... my máme každý rok na Vianoce čerstvého kapra a to je iné papaníčko... a tohto roku sa obzvlášť vydaril :-)
Starý rybáry vyprávali o časoch ked v rieke bolo množstvo rýb aj takých čo tu dnes už nežijú a vode priezračnej až na dno.