Steak so smotanovo-pečiarkovou redukciou fotorecept
Foto: afataga
Druhý pokus, aj keď som mäso robila kratšiu dobu ako minule, bolo viac prepečené a ja neviem prečo, ak mi niekto poradí, budem rada. Zobraziť celý popisDruhý pokus, aj keď som mäso robila kratšiu dobu ako minule, bolo viac prepečené a ja neviem prečo, ak mi niekto poradí, budem rada. Použila som z toho istého mäsa ako prvý krát, takže bolo zmrazené, možno preto.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozmrazené mäso som vybrala hodinu pred prípravou z chladničky, trošičku potrela olejom a posypala som v mažiari drveným korením, tesne pred prípravou som osolila
-
2
Zemiaky v šupke som predvarila a dala som opekať na kačacej masti, pridala som rascu, soľ a rozmarín
-
3
Mäso som dala na rozohriatu panvicu, opekala som z každej strany 2,5 min., lebo som chcela, aby bolo medium rare, ale nevyšlo :-(((
-
4
Mäso som dala odpočívať do alobalu pod poklop, neviem, čo by sa s ním stalo, keby som ho ešte dala do rúry, ako sa píše v niektorých receptoch
-
5
Do panvice som dala výpek z mäsa a orestovala som na ňom pečiarky
-
6
Pridala som smotanu, biele korenie, soľ, rozmarín a redukovala som, na záver som pridala kúsok masla a odstavila
-
7
Robila som dva kusy, jeden bol menej prepečený, ale fotka je rozmazaná
Rare: 1½ minutes each side
Medium rare: 2 minutes each side
Medium: 2¼ minutes each side
Medium-well done: 2½ - 3 minutes each side
@dorenika presne ako pise @2010 nie je to take jednoduche, nedavno som robila prvy krat, to iste maso, z kazdej strany 3,5 min. a bolo medium, chcela som medium rare a vidis ako to dopadlo, ale aj tak dakujem, myslela si to dobre, nabuduce im asi len ukazem panvicu :-)
@margaretka28 dakujem, mala si prist na obed :-)
capni to sem - steakov nie je nikdy dosť !
vyzerá to super- hneď by som sa do nich pustil. Na tej rozmazanej je
najlepší, podľa môjho gusta
@radox1 uz som pisala, ze mne sa ta moja dlan zda vsade rovnaka :-) nejde mi do hlavy, ze minule ten isty kus masa som robila dlhsie a bolo medium, asi len skusat dalej
@dodo46 mas pravdu, ten rozmazany bol lepsie a robila som ich rovnako
@tiginko celkom nesuhlasim, lebo aj v restike som uz zazila vselico, nie vsade maju dobre maso a nie vsade ho vedia urobit, ja som sa rozhodla, ze sa to naucim a v lete bude vonku na grile
Ta kvetova spicka aj ta najlepsia black angus je stale relativne lacna k platu cca 7 E v celku.