Pretlak paradajkový

Pretlak paradajkový ako ingrediencia v receptoch:

  • Kurča na provensálsky spôsob (fotorecept)

    Kurča na provensálsky spôsob (fotorecept)

    Tento recept mám z televízie. Kedysi dávno ho v nejakej relácii varil Vlado Muller. Je to snáď už aj 20 rokov. Je to jeden z mála receptov ktorý neprešiel žiadnymi rodinnými úpravami a my ho dnes...

  • Polievka Minestrone

    Polievka Minestrone

    Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky. Môžete použiť akúkoľvek zeleninu, čo máte doma. Taliani varia túto polievku vždy z čerstvej zeleniny, ktorá sa práve v danom období pestuje a má sezónu.

  • Recept bez obrázku

    Domáci Uncle Ben´s

    Je vhodný ako samostatné jedlo alebo ako príloha k masu.

  • Recept bez obrázku

    Talianske držky

    Máme radi držky na všelijaké spôsoby, takto pripravujú držky v Taliansku.

  • Recept bez obrázku

    Hovädzí guláš

    Tento recept som vypracoval časom a takto pripravený mi najviac chutí.

  • Recept bez obrázku

    Mäsko na červenom víne

    super recept, jednoduchý a nikdy nič nezostane...

  • Recept bez obrázku

    Talianske mäsko

    Jednoduché, rýchle a chutné.

  • Recept bez obrázku

    Rybacia polievka s kyslou kapustou

    Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu, zaprášime múkou a osmažíme.

  • Kuracie stehná na víne

    Kuracie stehná na víne

    Opláchnuté kuracie stehná narežeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Mäkké stehienka položíme na nahriate taniere.

  • Recept bez obrázku

    Hrachová polievka na maďarský spôsob

    Večer namočíme hrach do studenej vody. Na druhý deň ho uvaríme takmer domäkka v osolenej vode. Bôčik nakrájame na kocky, v panvici opečieme a spolu s ním dozlata urestujeme nasekanú cibuľu. Vmiešame paradajkový pretlak, ...

  • Recept bez obrázku

    Kukuricová polievka

    Na olivovom oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme 900 ml vody. Pridáme kocku zeleninového bujónu a po zovretí vody mrazenú kukuricu, paradajkový pretlak a vegetu.

  • Recept bez obrázku

    Kalifornské dážďovky

    Toto jedlo je najobľúbenejšie v našej rodine, je veľmi rýchle, jednoduché a strašne dobré.

  • Recept bez obrázku

    Kapustné listy plnené zeleninou

    Kapustné listy povaríme 10 minút v osolenej vode, necháme ich odkvapkať, hrubé žily zrežeme, aby sa listy dali lepšie zvinúť. Na panvici so zohriatym olejom speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen...

  • Recept bez obrázku

    Guláš z diviny

    Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a prikryjeme. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, zeler, petržlen, údenú slaninu, pokrájaný zelerový list...

  • Srbské cestoviny

    Srbské cestoviny

    Tento recept som dostala od veľmi milej pani, ktorá pochádza zo Srbska. Vždy som dostávala veľa tekvice zo záhrady mojich rodičov a pokiaľ som nemala tento recept, nevedela som čo s ňou okrem prívarku.

  • Recept bez obrázku

    Paprikovo– paradajkové zemiaky

    Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. V hrnci na rozpálenej masti opražíme cibuľu, zaprášime ju múkou a opražíme.

  • Recept bez obrázku

    Zemiaková polievka s paradajkami

    Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme do osolenej vriacej vody.

  • Recept bez obrázku

    Teľacia polievka s paradajkami a paprikou

    Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a umyté mäso nakrájané na malé kúsky. Všetko spolu opražíme, podlejeme a krátko podusíme.

  • Recept bez obrázku

    Kurča na hubách

    Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Opražíme zo všetkých strán na rozohriatom oleji a odložíme do tepla. Na oleji opražíme na plátky pokrájané huby a pridáme nadrobno posekanú cibuľu a strúčik cesnaku, pokrájaný na tenké plátky....

  • Recept bez obrázku

    Hubovo–hovädzia polievka

    Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak. Nakrájame mrkvu, petržlen, cibuľu a 300 g húb. Zeleninu pridáme k rozšľahanému bielku a dôkladne premiešame. Pripravenú zmes prelejeme...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist